Дребни хитринки за прекрасна фигура

прекрасна фигура
Хубавото тяло изисква за него да се положат изключително много усилия. Това означава, че съзнателно и несъзнателно човек трябва да се научи да прави избори - да избира плодовете пред сладкишите, разходката пред возенето на градския транспорт и други подобни. Освен всичко това обаче, има и някои дребни хитринки, които са от много голямо значение и могат да ви помогнат с някой и друг килограм.


Канелата…

Можете да сложите канела на закуската си с овесени ядки сутрин или пък да добавите малко на чаша кафе или чаша мляко. Зависи какви са вкусовете ви. Канелата е не само една от най-ароматните подправки, тя има и много силно влияние върху човешкото тяло. Канелата ускорява метаболитните процеси и обмяната на веществата, но едновременно с това регулира нивата на кръвната захар, което помага да не изпитвате остри пристъпи на неконтролируем глад. Вместо това тялото ви се опитва да ви подава равномерно количество енергия и огладнявате постепенно. Това предотвратява риска от преяждане.


Люто…

Лютите храни, например люти чушки, силно ускоряват метаболизма. Внимавайте обаче! Това е нож с две остриета, защото не е изключено да изостри съществуващи стомашни проблеми или просто да ви създаде дискомфорт ако сте по-чувствителни.


Трици…

Овесените трици са една от най-полезните храни, за които можете да се сетите. Можете да си правите от тях здравословни сладки, но можете да ги използвате и по куп други начини. Например, ако искате вечерта да хапнете само едно кисело мляко за разтоварване, тогава бихте могли да добавите в киселото мляко две лъжици овесени трици. Това ще го направи изключително засищащо и полезно, а триците са изключително бедни на калории. Освен това, бихте могли да добавите две лъжици трици и на кашата си с овесени ядки. Предимството на триците е, че те съдържат много фибри и ще ви помогнат да се почувствате сити без да носят много калории със себе си.


Айран…

Можете да включвате по поне една голяма чаша айран към храненето си, а предимството е, че можете да го пиете с почти всяка храна, защото се комбинира много добре като вкус. Айранът съдържа вода и кисело мляко, което го прави едновременно хидратиращ и много засищащ, но без да носи много калории. Така че забравете за съветите на някои диетолози да се пие вода с храната и пийвайте по малко айран.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар