Дискомфорта от яденето на плодове и как да го избегнем?

Дискомфорт
Знаем че на пръв поглед може и това да ви изглежда нелепо, но е факт, че най-полезната храна за човешкото здраве, плодовете, понякога създава известни неудобства и дискомфорт. Вярно е, че те носят здраве и живот и ни зареждат с витамини, от които други храни са на светлинни години, но все пак както с всичко друго и тук трябва да се внимава. Нека видим какви неприятности могат да ни създадат плодовете и как да ги избегнем.


Газове

Газовете са не само доста неудобни когато ви навестят докато сте на обществено място, например в градския транспорт. Те са също така и много болезнени, поне в някои случаи. Освен това могат да предизвикат надуване на стомаха. Тайната на по-малкото газове е да консумираме плодовете често и на по-малки порции. С някои плодове е добре да сте по-предпазливи. Тук трябва да споменем кивито, което от една страна е най-полезната храна за кожата на лицето, но от друга страна е една от храните, които най-много могат да подуят стомаха ви. Препоръчително е да изяждате само по един плод наведнъж, а по-късно да хапнете пак. Изяждането на няколко кивита на веднъж може да създаде сериозно неудобство.


Стомашно чревно разстройство

Стомашно чревни разстройства могат да се получат не само ако човек погълне някакъв вирус или друга гадост, но и от някои от най-полезните храни. Причината? Огромното количество фибри са един от главните виновници. Сред храните, за които е най-лесно да предизвикат стомашно чревни разстройства са популярните сред българските потребители кайсии и праскови. Те са едни от най-полезните храни, но все пак не е добре да изяждате твърде голямо количество на веднъж и е препоръчително да не поемате много течности поне половин час след като се си хапнали. И още нещо - гледайте да не са твърде охладени, както и водата която пиете. Комбинацията праскови, кайсии и студена вода, знаете, води към тоалетната.


Хигиената

Един от рисковете, които плодовете носят със себе си е вероятността човек да не ги измие добре, което може да доведе до някоя неприятна лятна зараза, които върлуват през горещите месеци от годината. Добре е да измивате много добре и обилно всичко, което консумирате, защото никога не се знае кой е пипал храната преди вас и колко са били мръсни ръцете му. Ако за някоя храна се притеснявате, че не е надеждна от към чистота, можете да я накиснете за известно време във вода и сода за печене. Содата ще почисти плодовете доста добре.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар