Сигурност в дома с безжични камери за видеонаблюдение

безжични камери
Безжичните камери могат да се окачат единственият ви вариант за изграждане на система за видеонаблюдение. Това се налага в случаите, когато не могат да се кабели. Този вид камери е работи при наличието на предавател и приемник.

Предавателят е в самата безжична камера и видеото, което заснемат се излъчва под формата на електромагнитни вълни. Разстоянието, на което могат да се предава информацията зависи само и единствено то мощността на предавателя.

Приемникът представлява отделен модул, който се захранва посредством адаптер. Неговата роля се изразява в способността му да улава електромагнитните вълни и да ги преобразува отново в електрически сигнали.

За да имате възможност да прегледате видео и аудио сигналите е необходимо приемникът да бъде свързан чрез AV кабел към DVR устройства или DVR карти. Чистотите, на които предавателят и приемника работят са 1.2GHz или 2.4GHz и са строго фиксирани.

В общия случай разстоянието на безжичната камера за видеонаблюдение от приемника може да бъде до 200 - 300 метра. При различните модели това разстояние варира и може да бъде чувствително намалено, ако има наличие на някаква преграда между двете устройства.

Много по-добър вариант на безжична камера е тя да е със собствен уеб сървър. Това и дава по-голяма гъвкавост при работа. Може да снима неограничено и имате достъп до цялата информация, която записват в реално време.

Има и допълнителни предимства на този вид безжични камери, които се изразяват във възможността да настройвате картината дистанционно т.е през интернет или да ги настроите да записват само когато засекат движение, което се дължи на вградения сензор за движение.

Разновидност на безжичните камери са IP камерите. Те са много удобни и практични. IP камерите се свързват с рутер, от който получава собствен интернет адрес. Могат да се управляват изцяло по интернет, записват информацията си в цифров сигнал и не се налага преработването му при пренос и позволява да бъде излъчван директно от всяка точка на света с достъп до интернет.

Несъмнено използването на безжични камери е много функционално. Монтажът им е бърз и не изисква чак толкова специфични познания. Въпреки това, за да изберете правилния модел е най-добре да се доверите на специалисти в областта. Така със сигурност ще избегнете всевъзможни грешки, които да ви струват излишни нерви и пари.

Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар