Работата в градината ще ви извае

работата в градината извайва
Много жени се оплакват, че имат проблеми с фигурата, а онези дами, които не харесват поне една част от своето тяло, постоянно се увеличават като брой. Причината е в постоянното нарастване броя на хората с наднормено тегло. Само направете една съпоставка между хората през 70-те години и тези днес. Колко стройни, стегнати и атлетични са били мнозина в онези времена.


Истината е, че единствено ходенето на фитнес един или два пъти в седмицата никак не е достатъчно. За да имате хубава фигура е необходимо да имате един цялостно по-активен начин на живот. Една отлична възможност за това е поддържането на градината на вашата къща. Ето какво можете да направите - посадете цветя, отглеждайте си домашни зеленчуци и се опитайте да я поддържате колкото се може по-красива.


Това е особено приложимо за онези, които имат по-голям двор и повече възможности да експериментират с него. Засадете любимите си цветя и ежедневно полагайте грижи за засаденото. Прекопавайте, торете, поливайте - не спестявайте усилия дори и когато имате много други ангажименти.


Ежедневната работа в градината ще ви създаде редовно повод да прекарате повече време на открито и да изгорите малко допълнителни калории. само си помислете колко калории ще изгорите само за една седмица.


Друго занимание, което може да извае фигурата ви е цепенето на дървени трупчета. Това е добро решение за бързо влизане във форма и за топене на пухкавото коремче, но е по-скоро приложимо за онези, които живеят в малки градчета, извънградски къщи или села и се отопляват с дърва. Ако и вие имате подобна стратегия за отопление на дома, не чакайте някой друг, например съпругът ви, да свърши тази уж мъжка работа. Истината е, че този тип физическо натоварване може да изгори изключително много калории и да ви подари тялото, от което се нуждаете.


А сега нека говорим с цифри. Ако сте от домакинствата, които се отопляват с дърва и сте стоварили куп дървени трупчета в задния двор, не очаквайте баща ви или мъжа ви да свършат тежката работа. Само чуйте - един час рязане на дървени трупчета с брадва в домашната ви градина може да изгори около 500 калории! Какво повече можете да очаквате? Това занимание всъщност е едно от най-бързо топящите мазнини сред всички, за които можете да се сетите.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар