Как да заменим околоочния контур с домашни средства?

околоочния контур
Околоочният контур е едно от най-необходимите козметични средства в репертоара от козметични продукти на една жена. Причините са много, но основната е, че именно зоната около очите първа каза издайнически на колко сме години и първа бърза да отрази в пълния им блясък всички следи на времето. Не случайно там се появяват първите старчески или мимически бръчици. просто кожата е твърде деликатна и не може да издържи за дълго на всички влияния на околната среда. Има обаче хора, за които използването ма козметика е абсолютно табу. Просто не желаят да имат досег с всички онези химически вещества, които козметичната индустрия използва. Мнозина дори не вярват на продуктите за разкрасяване, които гордо носят етикет с надпис “био”.


До колкото предпазването от различни химически съединения в редица случаи е добро за вашето здраве, то пълното отказване от използването на околоочен контур може да причини преждевременно стареене на кожата в сравнение с онези хора, които използват контура на ежедневна база. Ето защо задължително всяка жена, която държи на външния си вид трябва да намери своя заместител на околоочния контур.


Несъмнено продукт номер едно, който би могъл поне в известна степен да замести околоочния контур е обикновената краставица. Тя има много силно стягащ и освежаващ ефект. Всеки е забелязвал колко ефективни могат да се окажат няколко обикновени парчета краставица след безсънна нощ и парти до сутринта с приятели. Самото поставяне на резенчета от краставица около очите е една много мощна и напълно натурална козметична процедура, а предимството е, че можете да използвате краставицата без абсолютно никакви ограничения, токова често, колкото ви се прииска. Самата краставица има поразителни хидратиращи свойства, а ако направите един съвсем нежен масаж на зоната около очите с парче прясно отрязана краставица, то ефектът ще е пълен. Леките масажиращи движения ще стимулират кръвообращението, а от там и производството на колаген в кожата.


Но може ли краставицата да замени околоочния контур?

Ако сте достатъчно настоятелни и прилагате тази проста разкрасителна процедура всеки ден, тогава резултатите няма да закъснеят, а вие ще бъдете много доволно от изгледа, който се отразява в огледалото. И все пак колко добри ще са резултатите, това зависи изцяло от личните ви нужди и от способността на кожата ви да се подхранва и възстановява.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар