Интересни факти за мойсенита

мойсанит
Чували ли сте името мойсанит? Това е онзи диамант, който се създава синтетично в лабораторна среда и който се приема за най-доброто решение като алтернатива на струващите хиляди долари диаманти.


Кой купува мойсанит?


Мойсанитът се носи от мъже и жени в целия свят. Разбира се, както е с всяко друго бижу, жените са по-големите негови почитатели. За хората, които не разполагат с милиони мойсанитът е по-доброто решение, защото същите качества се предлагат на много по-достъпна цена. Интересно е, че и сред богатите хора мнозина предпочитат мойсанит пред диамант. Като оставим на страна предразсъдъците и комплексите, които мнозина от нас носят в себе си, на практика няма причина да изберете диамант пред мойсанит, защото последния притежава сходна здравина, но превъзхожда по блясък и редица други качества.


Какъв е мойсанитът в сравнение с други камъни?


Макар че едвам доловимо отстъпва по здравина на диаманта, почти във всяко друго отношение мойсанитът превъзхожда и диамантите, и по-голамата част от другите скъпоценни камъни. Неговият блясък е забележимо по-силен от този на диамантите, а здравината му превъзхожда тази на изумрудите. Качествата му в сравнение с други заместители на диамантите, какъвто е кубичният цирконий, също превъзхождат значително. Най-малкото, мойсанитът има повърхност която по-трудно губи блясък в резултат от замърсявания в сравнение с кубичния цирконий.


Има ли гаранция за качеството и издръжливостта?


Издръжливостта на един материал се определя основно от неговата твърдост и устойчивост на издраскване и чупене. Твърдостта и перфектната структура на мойсанита го правят по-блестящ от диамантите и по-твърд от някои от най-известните скъпоценни камъни като рубин, сапфир, изумруд и танзанит. Единственият който превъзхожда мойсанитът от твърдост е диаманта, но разликата е почти недоловима. Това говори, че купувайки мойсанит, вие инвестирате в нещо, което гарантирано няма да се промени през годините. По отношение на качеството, мойсанитът се синтезира в лабораторна среда, от висококвалифицирани специалисти с помощта на най-модерна и съвременна технология. По тази причина, за разлика от естествените скъпоценни камъни, които се срещат сред природата, мойсанитът се създава на практика съвършен.


Добра идея ли е да купите на приятелката си годежен пръстен с мойсанит?


Абсолютно да, освен ако приятелката ви не е попаднала под влиянието на рекламите, които внушават, че ако камъкът не е диамант то просто не си струва. Мойсанитът не отстъпва по достойнства, но се предлага на много по-ниска цена. На практика, дори и бижутери експерти не могат да открият каквато и да е разлика без помощта на сложна технология.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар