Кой е най-добрият метал за годежен пръстен?

годежен пръстен
Рядка и красива


Платината е несъмнено един от най-редките метали на Земята. Не случайност това, че в по-голямата си част някои от най-висококачествените и изискани бижута на планетата са създадени от платина. Платината е също така е най-популярният метал когато стане дума за годежни и сватбени пръстени. Хладното, чисто и успокояващо излъчване на платината още повече кара да изпъкне блясъка на камъка, с който е декориран пръстена, независимо дали диамант или мойсанит.


Красотата на платината


Знаете ли, че платината е известна като най-издръжливия и траен метал, който се използва във фината и изящна бижутерия? Когато друг метал бъде издраскан или се полира, е напълно възможно да бъде изгубено малко количество от него. Това обаче, не се отнася за платината. Вероятността да се изгуби част от нея при полиране или издраскване е по-малка от всеки друг благороден метал. Много често, ако годежният пръстен е от злато (бяло или жълто) се налага след време пръстенът да бъде занесен на бижутер, който да се увери, че диамантът или мойсанитът няма да се изгубят в резултат от деформация или отпускане на метала. При платината няма такава вероятност.


Дори и като най-здрав благороден метал, платината все пак може да бъде издраскана или наранена, макар че това се случва много по-трудно в сравнение с другите метали. И все пак при редовно носене всеки ден няма гаранция, че това няма да се случи по някакъв начин.


Много жени обожават блясъка и излъчването на платината, което ги спира от това да изберат възможността да полират своето бижу с родий. Все пак платината има деликатни нюанси, които са доста по-различни от огледалната светлина, която излъчва родият. Ако вашето платинено бижу е натурално, можете да го поддържате в добър вид с помощта дори само на едно просто парче плат.


Платинените бижута са доста висококачествени. Обикновено те са изработени от 95% чиста платина и 5% паладий или други подобни. Ако сте любопитни дали и вашето платинено бижу е от подобно качество, то просто потърсете цифрата 950 поставена като марка от вътрешната страна на пръстена, което е гаранция за неговата чистота.


Грижа за платината


Платината е много лесна за поддържане. За да бъде тя впечатляваща, просто накиснете парченце плат в мек сапунен разтвор и топла вода. След това, дори и с помощта на мека четка изтъркайте внимателно скъпия метал и той ще ви заслепи с изключителния си блясък.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар