Как да си направим червило у дома?

домашно червило
Знаете ли, че можете да си направите напълно натурално червило у дома, а съставките да изберете самите вие? Така няма да се чудите как е направено вашето червило и какво има в него, а освен това резултатът ще е изключително добър. Нека видим какво трябва да направим в няколко прости стъпки:


За основата...

Като за основа (или база) на червилото са ви необходими следните продукти:

1 чаена лъжичка пчелен восък

1 чаена лъжичка масло от шеа или какао

1 чаена лъжичка кокосово олио

Съчетани заедно, тези три съставки ще направят създаденото от вас червило изключително подхранващо и хидратиращо. Натуралния произход на тези съставки говори, че те са напълно безопасни за кожата ви.


За цвета…

За да получите червен цвят можете да добавите ⅛ чаена лъжица пудра от червено цвекло или пък 1 капка оцветител за храна (задължително натурален). Внимавайте с оцветителите, защото те обикновено имат много силен ефект дори и в минимално количество.

За да получите кафяв цвят можете да използвате органична какаова пудра, а към нея да добавите по желание малко канела за да промените нюансите.


За блясък…

За да придобие вашето червило блясъка, който желаете да видите, най-добре е да поставите в него една капка етерично масло по ваш избор.


Подготовката…

Поставете маслата и восъка в малко бурканче без капак, което е поставено до половината в гореща, но не вряща вода. Съставките бързо ще се разтопят и ще можете да ги смесите без проблем.

Следва добавянето на оцветителите. Отново напомням да внимавате с количествата за да не се получи дразнещо пресилен цвят.

След като сте смесили всичко заедно и се е получила хомогенна смес, но преди да се е втвърдила, прехвърлете внимателно с капкомер всичко в празно стикче от червило, което сте свършили преди, но не сте изхвърлили контейнерчето.

Напълнете малко под върха, защото след като се втвърди червилото ще стане по-обемисто, отколкото когато е в течно състояние. За да го поддържате стегнато и и в добра форма е най-добре да го съхранявате на прохладно място, защото горещото време лесно може да го разтопи. Обикновено е достатъчно да ги съхранявате на място с температура около 20 градуса, но през лятната жега е по-добре да го поставите в хладилника, отколкото да го оставите да се разтопи.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар