Помощ при мазна коса

мазна коса
Мазната коса е доста често срещан проблем, но истината е, че много често основната причина се корени единствено в неправилната грижа за косата или в погрешно битуващото мнение, че трябва да мием косите си от дъжд на вятър, както препоръчват много дерматолози и коафьори. Всъщност много експерти в грижата за косата ще ви кажат,м че това е крайно неприемливо, защото кожата зад ушите, а много често и на скалпа е сред най-бързо омазняващите се части на човешкото тяло.

1. Следете за температурата на водата

Обърнете внимание на температурата на водата, с която миете косата си. Ако водата е твърде гореща, това може да причини прекомерно омазняване малко след измиване. Вярно е, че топлата вода отмива мазнината по-добре, но и също така активизира мастните клетки след това. Ето защо е препоръчително да миете косата с топла, но не гореща вода, а ако времето го позволява дори и с по-хладка.

2. Внимавайте с шампоаните, които избирате

Използвайте по-слаби продукти за миене на коса. Изберете шампоан за ежедневна употреба, който е специално създаден за мазни коси или пък продукт за спортисти, които мият косите си по-често. Тези продукти обикновено са по-слабо действащи и няма да причинят прекомерно изсушаване. Тук може би ще се зачудите и за това бързаме да уточним, че след прекомерно изсушаване следва интензивно омазняване на скалпа и на косъма.

3. Помогнете си с магията на цитрусите

Използвайте шампоани и балсами с екстракт от цитруси, особено лимони. Това бързо ще попари амбициите на вашата коса да се омазни прекалено. Бихте могли да използвате също и някой балсам или маска за мазна коса с екстракт от цитрси или дори да си приготвите у дома сами маска от цитруси.

4. Разбийте стереотипите в миенето на косата

Можете спокойно да миете косата си ежедневно, стига да използвате подходящия продукт. Помислете си - ако не измиете ръцете си няколко дни, те също ще станат мазни. Всъщност, всяка част от тялото би се омазнила ако не я миете с дни. Същото се отнася и за косата.

5. Някои навици спомагат омазняването

Забелязали ли сте, че когато влезете да си вземете душ, но не измиете косата и скалпа, те се омазняват още по-интензивно, особено ако вземете топъл душ? Още по-зле е ако намокрите косата, но не сложите шампоан. Тогава косата и главата стават неприятно лепкави при не малко хора.

И не забравяйте:

Обърнете внимание на всяко едно от нещата, които прочетохте тук и няма да съжалявате от резултатите. Запомнете, че в повечето случаи прекомерното омазняване е резултат от навиците, които имате. Въпреки това, ако проблемът е неконтролируем въпреки средствата, които използвате и мерките, които взимате, тогава обмислете да се консултирате със специалист и да видите какво още може да се направи.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар