Домашна маска за мазна коса

домашна маска за мазна коса
Ако сте си наумили да борите мазната коса с домашни средства, трябва да знаете, че има доста възможности и някои от тях могат да са доста ефективни. Тук ви предлагаме три различни типа маска за коса, които са много ефективни в борбата с прекомерното омазняване. Нека ги видим:


Домашно приготвена маска за коса с ягоди

Ягодите съдържат съставки, които не само ще ви помогнат да се избавите от омазняването на косата си в момента, но и ще намалят производството на мазнини, въздействайки директно върху косъма и кожата на скалпа. В допълнение ягодите са много богати на витамин С, което ще заздрави косъма и ще го направи по-устойчив. За да си направите домашна маска за коса с ягоди ви е нужна само половин купичка с тези малки и симпатични червени плодове. След това ги смелете на каша, като използвате някаква цедка, през която да прецедите всичко за да няма семенца. Полученото пюре без семенца нанесете на косата си докато е мокра, като постоите така десетина минути. След като приключите можете да изплакнете маската. Косата ви ще ухае невероятно на свежи ягоди и ще бъде по-блестяща от всякога.


Домашно приготвена маска за коса с мед, лимон и алое

Смесете една супена лъжица прясно изцеден сок от лимон, след това добавете една супена лъжица мед, една супена лъжица алое вера (гел) и накрая прибавете един яйчен жълтък. Смесете добре съставките и намажете косата и скалпа добре с получената каша. Оставете да постои на косата 20 минути, след което изплакнете косата с топла вода. След като сте отмили маската измийте косата с шампоан и хладка вода.


Домашно приготвена маска за коса с кисело мляко

За тази домашна маска за коса ще ви е необходимо малко кисело мляко. Количеството обикновено зависи от дължината на косата, но в масовия случай е достатъчно да имате под ръка около половин купичка. Добавете към киселото мляко половин чаена лъжичка сода за печене и разбъркайте много добре. След това прибавете лимонов сок - около 1 или 2 супени лъжици е достатъчно. Ще ви е нужен и добре разбит яйчен белтък. Направете всичко това на хомогенна смес и нанесете на скалпа. Тази маска съдържа сода за печене, така че има силно изсушаващ и траен ефект върху косата. Ето защо не е препоръчително да се използва повече от един път в седмицата и е достатъчно да се нанесе само на скалпа, без да се засяга и косата. При намазване на скалпа тази маска трябва да се държи около 30 - 40 минути. Характерно за тази маска е, че може да се използва и без яйчения белтък, но той подсилва ефекта. След маската изплакнете главата под душа с хладка вода, след което измийте с шампоан.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар