Либхер Хладилници (Liebher) - мнения и как си купих моя хладилник Либхер

хладилници либхер
Преди няколко години с мъжа ми си взехме апартамент и разбира се започна голямото търсене на обзавеждане. Всъщност имахме една голяма част от него, но за кухнята аз държах да си я обзаведем само с нова техника.

Все пак това си е моята територия и исках да ми е удобно и практично. Мъжът ми нямаше нищо против да ме остави да си избера кухнята и уредите сама и без това не стъпва в нея. Започнах да се ровя в интернет за хладилник, печка, и т.н. Направо се хванах за главата. Изборът е просто огромен и се чудя как хората си взимат техника от днес за утре и после се оплакват, че трака или се е повредила.

Покупка на хладилник Либхер - стъпка по стъпка


Сега ще ви разкажа как аз избрах нашия хладилник, който работи без никакви проблеми и ако ще си купуваме друг определено ще бъде от същата марка. Става въпрос за хладилник Либхер.

Първо да започна от моите изисквания. Отдавна си мечтаех за голям хладилник с камера. Преди имахме един малък, които за нищо не ни стигаше и този път не исках никакви компромиси с размера. Исках и камерата да е долу, защото ние специално я използваме по-рядко и не виждам смисъл да е горе. По-добре ми е там да поставям храната за ежедневно ползване, за да ми е пред очите, а не да се навеждам всеки път.

Та така започнах великото си проучване. Разгледах какви ли ме сайтове хладилници и се спрях на Либхер хладилници. Честно казано аз не разбирам даже изобщо, но прочетох доста менения за различните марки и за Либхер ми допаднаха най-много.

В интернет можете да срещнете много противоречиви мнения и това се отнася за всеки вид хладилници, но забелязах, че всеобщото мнение за Либхер е „Мерцедес на хладилниците“. Е, аз обичам Мерцедес, дори и това карам и определено ме заинтригува.

В Bg Mamma например мненията за хладилници Либхер бяха повече от добри. Там разбрах, че освен хладилници произвеждали и строителни кранове?! Може би няма връзка, но свързах този факт със здравина и надеждност.

Продължих да търся мнения и попаднах на популярния форум Направи Сам, където също имаше цяла тема за Либхер хладилници . Там всъщност разбрах, че тази техника се сглобява в България, с. Радиново, което доста приятно ме изненада. И отново срещнах едно много обощаващо мнение, което споменах, по-горе, че това е мерцедесът на хладилниците.

В друг форум за техника, намерих тема на потребител, който също като мен търси помощ при избора на Либхер хладилници . Беше си харесал няколко модела и питаше за отзиви и препоръки. Като цяло получих доста полезна информация, но едно нещо ми направи много лошо впечатление - явно се водеше някаква черна PR кампания срещу Liebherr , поне според мненията на по-старите потребители, защото веднага отбелязаха присъствието на новорегистрирани хора, които явно са станали участници във форума единствено да плюят по компанията.

Какво още не знаем за Либхер хладилници 


Когато влязох в сайта на Либхер попаднах на интересна информация за климатичните класове. Определено нямах представа защо е толкова важно тяхното значение, както ви казах не разбирах много от техника преди да си направя целия този труд.

Това е статията за климатичен клас на хладилници Либхер и предлагам на всеки непросветен по темата да я прочете, определено е много полезна. Ние с мъжа ми решихме, че хладилникът ни трябва да е с климатичен клас ST, но като си купихме в действителност се оказа, че има два класа – още по-добре. Сега работи без никакъв проблем от +10 до +38 °.
климатичен клас хладилници Либхер
blog.liebherr.com


В интерес на истината в нас никога не е било повече от 28° през лятото и по-малко от 18° през есента и зимата, но да се надяваме, че при някакви екстремни ситуации хладилника няма да ни предаде и ще работи отлично както и до сега.


Продължих да се ровя в интернет и попаднах и на един магазин, който предлагаше хладилник Либхер с удължена гаранция . Това определено ме заинтригува, защото стандартната беше 36 месеца а тук ставаше въпрос за цели 5 години. Аз честно казано не се възползвах от нея, защото си държан на своето. Голям хладилник с долна камера, но определено имаше интересни предложения, които заслужаваха внимание и обсъдихме с мъжа ми.

Разбира се цената не беше без значение и се стараех да вляза в някакви прилични граници. Определено много ми помогна Сравни.бг - можех да сравня цените на хладилници Либхер в различни магазини.

И не само защото сравняваше цените на Либхер хладилници в различните магазини, а и защото на практика видях, че доста прехвалени марки са по-скъпи и в същото време с доста по-малко функции, обем или енергиен и климатичен клас. Това още веднъж ми потвърди мнението, че моят хладилник ще бъде с марка Либхер и никои друг.

Докато продължавах да се ровя за всякакви мнения ми попадна и друго интересно четиво за хладилници Либхер. Един от доволните му притежатели го беше споделил в някакъв сайт за техника. Друг потребител също като мен разказва своята история в тази статия Защо избрах хладилник Либхер.

След цялата тази информация, която намерих за няколко седмици нямаше две мнения по въпроса и дори мъжът ми се съгласи с мен. Остана ми само да проверя и сервизите за хладилници Либхер за всеки случай.

Позаинтересувах се къде се извършва следсервизното обслужване, ако се наложи такова и видях, че има в София. Пропуснах да ви кажа в началото, че ние си живеем с София и това, че има сервиз тук си беше много важно за мен.

Прочетох и менения на хора, че проблемите се отстраняват много бързо буквално за 24ч. Е, това сигурно зависи и от естеството на проблема, но ми направи впечатление, че реакцията е изключително бърза – поне така казват хората.

След като ви описах дългия път, през който минах да си избера хладилник мога да ви кажа най-накрая на какво се спрях - Liebherr ICUS 3314. Вградихме си го в кухнята и пасна идеално. С енергиен клас А++, с два климатични класа SN-ST, с долен фризер и не се чува как работи.

За мое щастие хладилникът си функционира без проблем и не ми се е налагало да се обаждам на сервиз. Надявам се и за напред да е така, въпреки, че гаранцията му вече изтече.

Определено за в бъдеще ще искам да си вземем пак хладилник Либхер. Затова и харесах Facebook страницата на хладилници Либхер , за да получавам постоянно информация от магазина. Наистина е „мерцедес на хладилниците“. На всички приятелски семейства, на които им предстои да си вземат хладилник го препоръчвам с две ръце. Едни наши приятели всъщност вече си взеха и до сега всичко е наред с уреда и нямат никакви оплаквания от него. Наистина са супер качество.

И вие ли си търсите хладилник Liebherr?


Когато става въпрос за закупуване на нов хладилник как да разберем кой модел е точно за вас? Разбира се на първо място и преди всичко - пространството, с което разполагате може да бъде определящо. Друг фактор е сумата, която искате да похарчите за новата си покупка. Ако не сте ограничени от тези неща, тогава възможностите са стотици.

Не само, че има един безкраен списък от марки, от които да избирате, вие също трябва да вземе решение относно конфигурацията, която желаете ... С френски врати, само хладилник, само фризер,  свободностоящ, вграден .... списъкът може да продължи!

Така че, когато става въпрос за стесняване на вариантите за покупка на хладилник Liebherr, има някои въпроси, които могат да ви помогнат да решите какъв хладилник е най-добрия за вас:

• Каква е големината на домакинството?
• Колко често пазарувате?
• Какви видове храни ще купувате?

Какъв е размерът на домакинството?

Нека си го кажем направо -  освен ако не си купувате прясна храна всеки ден, бар хладилникът не е за вас. Така че е наистина важно да се вземе под внимание, колко члена има във вашето домакинство. Очаквате ли семейството да се разширява, колко деца имате и на каква възраст са? Ако очаквате нови попълнения в семейството или децата ви са малки все още, тогава изберете хладилник Либхер, който покрива малко над текущите ви нужди, защото в дългосрочен план ще започнете да купувате повече храна и ще ви трябва повече място.

Колко често пазарувате?

Честотата на пазаруване в голяма степен може да повлияе на капацитета на новата ви покупка. Ако сте склонни да пазарувате веднъж седмично, може да нямате нужда от толкова място, колкото някой, например, който купува голямо количество храна наведнъж  един път месечно.

Какви видове храни искате да купувате?

Пресни или замразени – от кой тип искате да купувате повече? Очевидно, ако сте склонни да купувате прясна храна в по-големи количества, трябва да се уверите, че имате пространство за съхранение в хладилника Либхер, което важи и за фризера за замразените продукти.

Голям или малък? Повече място в хладилника или фризера?

След като вече знаете малко повече за избора на Либхер хладилници, може би ще успеете да стесните списъка с варианти. Например, ако използвате малко пространство във фризера, тогава може хладилникът с горен фризер ще бъде по-доброто решение. В общия случай, те имат много по-малко пространство в сравнение с хладилната част. Ако обичате да съхранявате храна за по-дълго време, хладилникът с долен фризер ще бъде по-удобен вариант. В случай, че сте склонни да съхранявате подобно количество прясна и замразена храна, моделите с близко по големина пространство в хладилника и фризера.



Как могат да ви помогнат от Либхер?

С широката гама хладилници и фризери Liebherr, можете да изберете най-доброто индивидуално решение, което да отговаря максимално на вашите нужди. Независимо дали предпочитате повече (или по-малко) пространство в хладилника или фризера, изборът е изцяло ваш. За любителите на преснята храна, Либхр предлагат допълнителна зона, наречена BioFresh, която поддържа храната свежа в продължение на до 3 пъти по-дълго, отколкото традиционните хладилници.

Търсите лукс за малката кухня?

Сред най-големите модели на компанията Liebherr са SBS 243, SBS 246 и SBS 241. Освен със своята впечатляваща височина, тези модели се отличават с теглото си, като при модела SBS 243 теглото е цели 203.2 килограма, а при моделът на SBS 246 теглото достига 220.3 килограма! Веднъж поставен на мястото си хладилник с подобни размери трудно може да се мести, особено като се има предвид, че и трите модела са създадени и предназначени да се използват като вградена техника, което прави неговото преместване невъзможно. Ето защо е много важно да изберете мястото на уреда внимателно. Тези хладилници не са подходящи за малки семейства или за хора, които живеят сами.

За сметка на това, те са идеалното решение за онези домакинства, в които има по много деца или повече от едно поколение съжителстват заедно. Всеки един от моделите е с покритие от неръждаема стомана, което позволява с лекота да ги почиствате и без каквито и да е притеснения, че можете да нанесете някакви щети.

По отношение на дизайна на тези модели може да се говори много. И трите разновидности имат по две крила - едно от ляво и едно от дясно. Те нямат общо по между си и до всяко се достига чрез различна врата. За да се оптимизира пространството и за да не си пречат двете врати една на друга, те се отварят в две различни посоки, като съответно лявата врата се отваря на ляво, а дясната - на дясно.

За най-шик от трите модела се счита SBS 246. Той се отличава с някои доста интересни особености. Този елегантен модел с LED осветление и дигитален дисплей за отчитане на температурата е отлично решение ако търсите качествен модел с по-големи габарити за вграждане. Уредът се отличава с това, че лявата горна половина има прозрачна врата и етажерка за съхранение и охлаждане на вино, което го прави чудесно решение за клиенти с добър вкус.

Друго предимство и при трите модела е, че предлагат по няколко плъзгащи се чекмеджета, които позволяват да съхранявате плодове, зеленчуци, хлебни изделия и други в отделни контейнери един от друг. Така няма да смесвате продукти, чиято миризма може да повлияе на качеството на други продукти.

Съвсем естествено за луксозен хладилник, и при трите модела има фризер, но при SBS 243 това отделение е най-голямо и предлага голямо удобство за онези от вас, които винаги желаят да имат на разположение големи количества замразени плодове, зеленчуци и месо, тъй като това спестява нуждата от постоянно тичане до супермаркета.

А какво да изберете ако се нуждаете от голям фризер у дома?

Много домакинства ясно заявяват, че предпочитат да си купят фризер и хладилник отделно, тъй като това ги улеснява. Действително, макар че мнозина считат това по-скоро за неудобно, има доста хора, за които е желателно да имат фризер далеч от хладилника. Това винаги дава допълнително пространство, защото дори и малките фризери обикновено поемат повече от камерата на един хладилник.

Ако обаче имате нужда от голям уред за съхранение на повече продукти, например ако живеете повече хора на едно място, или пък обичате да съхранявате пресни плодове и зеленчуци за дълго време, или ако имате малък или средно голям ресторант или семеен хотел, несъмнено притежаването на един голям отелен фризер си е просто задължително.

Моделът F 1051 на Liebherr позволява да намерите достатъчно пространство за абсолютно

всичко. Фризерът с тегло 100,9 килограма е предназначен за вграждане и позволява, въпреки огромните си размери, да осигури дискретност и ненатрапчиво присъствие дори и в по-компактни помещения. 
Нов хладилник с фризер за вграждане с единична врата е пуснат за продажба от Либхер. Серията 1500 (модели HCB 1560 и HC 1540) включва уникални продукти в хладилната индустрията, които са насочени към важна ниша от потребители, които разполагат с ограничено пространство, но все пак имт желанието и възможността да си купят луксозен хладилник. Идеален за луксозна таванска стая, гарсониера или друг тип малък апартамент, моделът HC 1540 не изисква връзка вода за устройството за лед, и включва сменяем 1,5-литров вътрешния резервоар за допълване на вода,който се използва за производство на кубчета лед.

Патентована система на Либхер BioFresh осигурява перфектни условия за запазване на храните свежи за по-дълго време и допринасят  за един наистина здравословен начин на хранене. Температурата в хладилника се поддържа на равнище малко над нулата и най-подходящото ниво на влажност, като плодове, зеленчуци, месо и риба запазват своите витамини и минерали, деликатен аромат и привлекателен външен вид до три пъти по-дълго, отколкото в един обикновен хладилник.

Различните видове храни трябва да се съхраняват при различни условия, за да се запази тяхната свежест. Ниска влажност в режим DrySafe е идеална за съхранение на месо, риба и млечни продукти във вашия хладилник Либхер. Плодовете и зеленчуците са най-добре запазени в режим HydroSafe с високо ниво на влажност.

Хладилната система с 2 компресора създава оптимални условия както в хладилника, така и във фризера. Отделните охладителни системи осигуряват точна температура и контрол на влажността в тези Либхер хладилници. Леденостуден сух въздух циркулира в секцията на фризера, докато хладилникът поддържа хладно влажен въздух, като по този начин се запазват  витамините в храната.



Тази технология също запазва аромата и текстурата на храните, тъй като няма прехвърляне на въздух, влага или миризма от храните между двете отделения, като осигурява по-високо ниво на защита на храните. Предимство е, че с NoFrost, не се образува лед в хладилника и не е необходимо да се размразява. Накратко, тази система запазва храната много по-ефективно.
Устройството за лед, което е поставено отвесно на HCB1560, ви предоставя перфектни кубчета лед за всеки повод.. За разлика от конкурентните продукти, Либхер използва специална тава, която не подгряване леда, преди да паднат кубчетата. Това предотвратява залепването им едно с друго. С двойната хладилна технология на Liebherr, няма смесване на въздуха между отделенията за хладилник и фризер, така че вашите кубчета лед никога няма да поемат миризми от храните.

Осветление на хладилници Либхер
Либхер са включили своите луксозни леки колони в HCB1560. Това LED осветление е интегрирано от двете страни. В колоните, които са и допълнителна опора за рафтовете, има многобройни LED-лампи, които осигуряват равномерно осветление. Капаците имат специален лек гланц, който създава елегантна атмосфера и радост за окото. Благодарение на техните лъскави, гладки контури, двете светлинни колони позволяват стъклените рафтове да се слеят хармонично с интериора.

Здравина на уредите…

Хладилниците с марка Liebherr са широко известни с това, че се изработват с изключителна здравина и устойчивост, което едва ли е изненадващо предвид немският произход на марката. Това от своя страна е изключително полезно да се знае, защото много често повредите, които възникват на един уред, без значение от марката, са в резултат от неправилно ползване на техниката. Здравата и детайлно тествана изработка на немската марка обаче, оставя този проблем в миналото.

Така например, вратите на хладилници Либхер се изработват по специална изключително модерна и тествана технология, която не позволява да ги повредите при съхранение дори и на повече хранителни продукти в тази част на уреда. Вече можете без проблем да оползотворявате максимално пространството на вратата на хладилника и така да имате повече свободно място в останалата част на уреда.

Освен това новата система на затваряне предлага да ползвате уреда при абсолютна тишина. Системата на отваряне и затваряне при Liebherr не позволява да се вдига шум, да не говорим за скърцане или други неприятни звуци, дори и ако вратата е по-натоварена с продукти.

Осветление на хладилниците Либхер


Хладилниците Либхер притежават LED осветление със светъл бял оттенък. Това позволява да виждате всичко вътре в най-малките детайли и без нищо да ви убегне. 

Много хора питат какво се прави ако се случи лампичката да спре да свети. Това не бива да ви притеснява, защото подмяната е рутинна и се извършва изключително лесно и безпроблемно.

С цел по-голяма видимост светлината е разположена в различни части на уреда, така че за разлика от старите модели хладилници на някои други марки, вече няма да ви дразни това, че едната част от рафтовете са добре осветени, а другите остават в тъмнина.

Допринася за добрата видимост и това, че рафтовете и чекмеджетата в хладилниците на Либхер са напълно прозрачни. Това прави лесно при всяко отваряне да хвърляте по едно око и да виждате какво има вътре без да е необходимо да отваряте всичко по отделно.

Това не на последно място спестява и не малко електроенергия, защото спестява излишната работа на уреда, тъй като вътрешността на хладилника губи при отваряне по-малко хладина.

Възможност за вътрешно разместване…

Едно от предимствата на хладилниците с марка Либхер е това, че дават възможност за индивидуално вътрешно наместване според вашите нужди. Това се дължи на факта, че създателите на тези уреди ясно осъзнават, че нуждите на всеки потребител са различни и не е възможно да удовлетвориш всички свои клиенти като създадеш една и съща статична конфигурация на вътрешната среда.

С цел да се предложи по-разчупен и подходящ за различните потребители вариант, вътрешността на хладилниците Либхер може да се пренарежда с много голяма лекота от собствениците. Можете да размествате рафтовете и кутиите за зеленчуци и плодове, като целта е да се използва всяка част от хладилника по начин, който вие самите считате за най-удачен.

Гъвкавостта на хладилниците Liebherr позволява да получите повече пространство в тази част на уреда, в която то ви е необходимо и да получите максимален комфорт.

Съвременните модели хладилници Liebherr ви държат в течение с това какво става отвътре 


Най-новото поколение хладилници Либхер се управлява изключително лесно посредством информацията, която виждате на електронния дисплей. 

Така вие винаги знаете каква е температурата във вътрешността на хладилника и по всяко време можете да прецените дали е нужно да усилите или намалите уреда.

Подобно е положението и при фризерите, а също така и по специалните хладилници за съхранение на вино, шампанско и други.




Големи модели за големи семейства…


Предимствата му са многобройни. Едно от първите, които се забелязват е оптималното разграничаване на отделните рафтове, при които всеки е абсолютно отделен от останалите, без риск да проникне миризма от едно чекмедже към друго.

Освен това уредът разполага и с функция за правене на лед, която обаче изисква да има фиксирано водно захранване. Вратата е една и се отваря на ляво, което отличава фризера от повечето познати ни модели хладилници.


Външното покритие от неръждаема стомана позволява лесно да поддържате високо ниво на хигиена за вашия уред, който няма да се повреди от това, че го почиствате с вода или с някакъв подходящ за целта препарат.

Ами ако търся само хладилник?

Ако имате фризер със задоволителни размери, то най-вероятно няма да проявявате никакъв интерес към хладилниците, които съчетават хладилно отделение и фризер две в едно.


Моделът на Либхер R 1410 предлага всичко, от което можете да се нуждаете. Той е доста

висок. За да бъде вграден изисква пространство с височина от 203 сантиметра или повече от 2 метра. 

Уредът разполага с лед осветление, което позволява да се вижда много ясно всичко, което се съдържа в него. За това допринася и доброто разпределение на подразделенията в самия уред.

На лице са както открити рафтове, така и леко плъзгащи се чекмеджета, които обаче не е нужно да отваряте и затваряте всеки път, тъй като разполагат с прозрачност, позволяваща да се вижда всичко много ясно от вътре.

Макар че разполага с доста рафтове, вратата е масивна и няма проблем да използвате абсолютно всичко както си му е редът. Този тип врати се натоварват трудно, дори и при редовна и интензивна експлоатация.

Свободно стоящ хладилник и фризер две в едно


Ако се нуждаете от хладилник с фризер от по-голям калибър, но не желаете вашият уред да бъде за вграждане, а модел от свободно стоящ тип, тогава може би ще ви допаднат моделите на Либхер CBS 2062, CS 2060 или пък CS 2061.

Тези модели изглеждат доста стилно и едновременно с това са наистина много удобни. По-голямата горна част на уредите е заета от хладилник. CBS 2062 е отличен пример за това как може всичко да се съчетае по най-удобен и комфортен начин, като същевременно се заложи на изцяло ново поколение дизайн.

Хладилната част има две врати, които се отварят в срещуположни посоки подобно на гардероб. След отваряне пред вас се разкрива едно общо пространство, което е много удобно поделено на различни рафтове с идеална височина.

Вратите също помагат да разширите максимално възможностите на уреда, тъй като имат множество поставки и етажерки, на които да държите бутилки с безалкохолни, алкохол, сосове, мляко и други.

В долната част на хладилника са разположени две много удобни чекмеджета с прозрачни
кутии, което позволява да виждате какво има вътре без да се налага да отваряте.

Вътрешната част на уреда е отлично осветена с LED осветление, което разкрива и най-малките детайли.

Хладилникът Либхер от този модел се ползва с голяма популярност , особено сред младите хора. Привлича ги особено много модерният дизайн на фризера.

Фризерната част заема пространството надолу от хладилника. До нея се стига от различна вратата. Всъщност ако трябва да сме по-точни, тук има две изящно плъзгащи се чекмеджета, които се отварят с изключителна лекота и по много удобен начин.


Много хора споделят, че им допада идеята за две отделни камери към фризера, защото така когато искат да извадят или да сложат нещо в едната не се налага да отварят другата и да развалят температурния баланс.

Уредът, подобно на всички други модели на Либхер, е с покритие от неръждаема стомана. Дръжките са от алуминий, което му придава много стилен и металически отблясък.

Уредът изглежда компактен, но всъщност параметрите му са много респектиращи. Височината му е почти 2 метра и 4 сантиметра, което не е за подценяване. Ширината на уреда е около 91 сантиметра, което показва, че вътре могат да се съберат достатъчно хранителни продукти дори и за по-голямо семейство, което обича да се запасява с прясна храна за няколко дни напред.


Знаете ли за специалните хладилници за съхранение на вино?


От дълго време насам Либхер е безспорен лидер на пазара за специализирани хладилници за съхранение на вино. Известен факт е, че виното се нуждае от специфични условия за съхранение и е доста чувствително към условията на неподходяща температура и влажност.

За да можете да съхранявате своето вино при отлични условия у дома, особено ако разполагате с по-големи количества и по-качествени сортове, Liebherr е без конкуренция. Немската марка абсолютно е най-добрата на пазара ако търсите от специализираните хладилници за вино. Предвид факта, че те обикновено се купуват о хора с ясно изразен добър вкус и чувство за естетика, хладилните витрини за вино обикновено изглеждат доста фино и елегантно, а от вас зависи дали ще изберете уред за вграждане в околната мебелировка или класически модел. При всички случаи няма как да сгрешите. 



Хладилниците за съхранение на вино са специално създадени за целта. Те имат прозрачни врати, които позволяват да виждате и избирате желаната бутилка без да е необходимо да отваряте вратичката. Освен това, всички бутилки се поставят в уреда на специално създадена за целта елегантна етажерка, която освен всичко останали позволява бутилките да се поставят и под подходящия ъгъл.

Либхер е абсолютен лидер в бранша от 90-те години на 20-ти век. Днес някои от най-елитните хотели и ресторанти в света разполагат с хладилници за съхранение на вино Lienherr. Въпреки това, немската компания разчита до голяма степен на търсенето от частни лица, които желаят да поставят този уред в дома си. Обикновено това са ценители на хубавото вино от Европа (Франция, Италия, Испания, Германия), но и от много различни краища на света.

Уредът за съхранение на вино от Либхер позволява да изберете подходящата температура в интервала между 5 и 18 градуса, което позволява да съхранявате бяло вино, червено вино, шампанско и други при идеалната за конкретната напитка температура.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

101 comments:

  1. Страхотна статия, наистина много полезна информация за обикновения потребител. Аз също избрах Либхер, по-конкретно модела хладилник с фризер Liebherr CUP 2901 A++ . Най-доброто в него е системата Smart Frost и автоматичното размразяване. Освен това разхода на електроенергия по мои наблюдения спадна и то осезаемо, в сравнение с предишния ми хладилник. Дизайнът също страшно много ми харесва, въпреки че жена ми искаше нещо не чак толкова изчистено. Но като цяло и двамата сме много доволни. Ето го самия модел https://zora.bg/liebherr/cup-2901-a/18364

    ОтговорИзтриване
  2. Иван Христов3 август 2015 г. в 9:54

    Наскоро си закупих хладилник Либхер CU 2811 от Техномикс с 5 години пълна гаранция. Мисля, че за тази цена трудно ще намерите друга марка, която предлага толкова екстри. Аз също като авторката доста търсих информация в интернет за качествено решение на добра цена и остана дилемата - Либхер или Gorenje. Започнах да сравнявам цените и техническите характеристики, като накрая отидох и в няколко магазина да видя на живо дали нещо ще ме грабне. В крайна сметка този модел, който си купих наистина ме впечатли, а и приятелката ми, която също дойде с мен. Самият дизайн е опростен и стилен - все пак това е не само уред, но и част от обзавеждането, затова е важно да се вписва в интериора. Надявам се да нямам проблеми с този хладилник Либхер, но все пак това е техника :) Успех на всички при търсенето на хладилник, но аз с две ръце мога да препоръчам хладилници Liebher!

    ОтговорИзтриване
  3. Христина Попова3 август 2015 г. в 17:31

    Не съм купувала хладилник Либхер, но в квартирата, в която живея в момента съм с такъв. Впечатленията ми са повече от добри, досега не ми се е налагало да търся какъвто и да е техник. Хладилникът работи безшумно и ако съдя по сметката си за ток е доста икономичен. Като недостатък мога единствено да посоча малко сложната организация на рафтовете в самия хладилник - нужна е малко "гимнастика" за да се извадят рафтовете и да се поставят на желаната височина един от друг. Но честно казано този проблем съм го имала и с други хладилници, така че не знам дали проблемът е в Либхер или в мен :)

    ОтговорИзтриване
  4. Пламен Владимиров4 август 2015 г. в 12:37

    Здравейте!

    Благодаря за информацията, някои неща наистина ми бяха полезни. И аз се спрях на хладилници Либхер, в момента се колебая между три модела. Въпросът ми обаче е друг - в кои магазини предлагат удължена гаранция и какви са условията. Ще бъда благодарен ако ме насочите и към някои активни промоции, понеже бюжета ми е ограничен. Бих се пренасочил към друг модел хладилник, ако характеристиките му ме удовлетворяват.

    Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ИВАН ХРИСТОВ5 август 2015 г. в 10:18

      Промоцията в Техномикс е изтекла вече, но можеш да погледнеш тук http://technika.bg/news/329/promotsia-liebherr-hladilnitsi-s-5-godini-garantsia-do-31-avgust.html - важи до краня на август. Ти кои модели на Либхер хладилници си си харесал, ако не тайна?

      Изтриване
  5. Аз съм с Gorenje от 2009 година насам и съм много доволна. Работи безшумно, продуктите не замръзват а и мисля е доста икономичен. Гаранцията му вече изтече, но се надявам да не ми се налага да звъня на майстори и сервизи. В момента си търся нов хладилник за един апартамент, който обзавеждам и мисля да давам под наем. Въпреки, че съм доволна от Gorenje, търся нещо по-евтино като вариант и не знам дали Либхер няма да ми свърши работа. Вие забелязвате ли някакви осезаеми разлики в цените между двете марки. И струва ли си като цяло Liebher. Авторката на статията явно е доволна, но искам повече мнения.

    ОтговорИзтриване
  6. Аз съм с хладилник LIEBHERR CBNes 6256 , който меко казано не е евтин и доста време проучвах нещата. Определено си струва всеки лев, който съм платил. Това е един от най-високите, ако не и най-високия хладилник с фризер в България.

    Това което ме грабна в този хладилник е дизайна - изглежда страхотно и е нещо повече от домакински уред, истинско решение за интериорен дизайн.

    Цената му е висока и приятелката ми продължава да се чуди какво, за бога ме е накарало да похарча толкова много пари. Но както и да е, това е друг въпрос.

    Единственото ми разочарование от този уред е фактът, че вратите не се затварят достатъчно меко (или колкото на мен ми се иска). Трябва да натиснете добре, за да се затвори плътно, иначе алармата на вратата ще ви накара да го направите. Проверих с представител на Либхер и това се оказа нормално.

    Надявам се този хладилник да ми служи вярно дълги години :)

    ОтговорИзтриване
  7. Собственик съм на Liebher CUN3033 от 2014 година. Какво да ви кажа, наистина красив уред за дома. Няма да се притеснявате, че може да оставите вратата отворена, тъй като има аларма, която ще ви подсети. Но най-доброто нещо в хладилника е качеството на конструкцията му. Аз никога не съм имал подобен хладилник , бях с Bosch, който се води за добър, но Либхер е с много по-добра конструкция, метални рамки около пластмасовата врата, поставка за млякото , което издържа няколко килограмови бутилки. Доста място за съхранение, което може да се използва по всякакви начини, безшумна работа. Каквото и да изберете, аз пак бих платил допълнително за този хладилник Либхер, струва си всеки лев. Изглежда стилно и си личи че не е от евтините хладилници - ако искате да впечатлите гостите си, това е хладилника!

    ОтговорИзтриване
  8. Валентин Петков11 август 2015 г. в 10:34

    Ние си купихме хладилник Либхер ECBN 6156 преди 12 месеца, но поради забавяне в ремонта на кухнята, е пуснат и работи в продължение на 2 месеца ..
    Избрахме този хладилник поради няколко причини. Възможността за вграждане беше основната причина.

    При монтажа, вратите бяха на няколко милиметра от шкафа, но при последващия оглед, открихме, че фирмата, която монтираше шкафа беше сложила неправилно вратите, (косташе ни доста нерви), но след като оправиха този проблем, хладилника пасна идеално и изглежда страхотно ..

    Като хладилен техник, бях впечатлен от системата с двоен компресор. Контрола на температурата както в хладилника, така и във фризера е точен и бърз, така че мога да кажа категорично, че храната се запазва повече от добре в моя хладилник Либхер.

    Единственият по-голям недостатък, който мога да посоча, е височината на най-горния рафт на хладилника. Доста малко неща могат да бъдат сложени там.

    Също така се налага да свикваме с двете чекмеджета на фризера, защото там има определено малко място, но все пак отговаря на нашите нужди. Устройството за лед работи тихо и безпроблемно.

    Хладилникът също е много тих ... като се чува много малко шум от компресора ..
    Засега сме много доволни от нашата покупка ... но ще споделя мнение, ако имаме някакви проблеми ..

    Няколко недостатъци на този модел хладилник Либхер .... На първо място е цената – повече от 6000 лева са доста висока цена за каквато и да е марка хладилници. Но ние избрахме този заради възможността за вграждане и страхотния дизайн. .

    На второ място, филтъра на хладилника ще изисква редовно почистване, което би могло да бъде проблем, ако в стаята има повече прах.

    Трето - трябва да бъдете абсолютно сигурни, че производителят на кухненските шкафове правилно ще проектират кухнята за да има достатъчна вентилация.

    Така че освен високата цена и нуждата от почистването на филтъра, това е чудесен хладилник Liebher, който пасва много добре на интериора и работи чудесно. Препоръчвам го на всеки, който е склонен да отдели такава сума.

    ОтговорИзтриване
  9. Харесвам начина, по който са организирани тези хладилници. Веднага се усеща много по-високото качество, в сравнение с други марки, които съм ползвала. Фризерът на Либхер има функция,"superfreeze" когато поставите по-голямо количество нови храни и продукти, които почти на мига биват замразени. Забелязавам, че там зеленчуците се запазват свежи повече време. Предполагам, че това се дължи на добрата циркулация на въздуха вътре в хладилника, или може би заради поддържането на постоянна температура.

    ОтговорИзтриване
  10. Анелия Георгиева11 август 2015 г. в 19:14

    Използвам хладилник LIEBHERR CUN3033-22 – наистина стабилен уред, доста здрав, с добро уплътнение на вратата.
    Корпуса на хладилника е проектиран така, че да бъде допрян до стената без да удря радиатора в задната частг, и в същото време позволява на въздушния поток да излиза навън безпроблемно! Това е хладилник с фризер, при изработката на който Либхер действително са се съобразили с нуждите на клиента, за да не се налага да оставяте един метър място до стената.
    На пръв поглед, не можете да предположите колко много място има вътре в хладилника, преди да го отворите. Във фризера има три чекмеджета, в които ще съберете същото количество продукти колкото и в някои хладилници с четири.В самия хладилник има достатъчно място, за да съберете всичко необходимо по рафтовете.
    Като недостатъци, ако мога да посоча такива, са малко страните шумове, които издава понякога по време на работа, но почти не се долавят и най-важното – не са дразнещи. Засега не мога да коментирам консумацията на енергия.

    ОтговорИзтриване
  11. Все още нямам Либхер. Майка ми има такъв хладилник, макар и да е вече на около 12 или 13 години.Тя определено няма никакви проблеми с пространството / организацията в хладилника, но говорим за по-стар модел и не съм сигурна, че това е база за сравнение. В момента очаквам да ми доставят хладилник за вграждане по поръчка и се надявам да нямам никакви проблеми.

    ОтговорИзтриване
  12. Имам вграден хладилник Liebherr и все още не мога да споделя някакви крайно негативни неща за него.

    Фризерът е приблизително със същия размер като стария ми. Фризерът има един голям плюс - ако имате нужда да съхранявате повече неща, можете да премахнете чекмеджетата и да оставите само стъклените рафтове, разположени между всяко чекмедже. Аз не обичам машините за лед, така че хладилникът ми няма такава и всичко е ок.

    Много е лесно да се почиства вътре. Не са нужни вече часове, за да се изчисти това нещо. Аз просто взимам кърпа и забърсвам рафтовете. Понякога го правя, като част от почистването в кухнята след вечеря. Няма някакви пластмасови нещица, с които да се занимаваш и човъркаш. Това мен лично ме влудяваше. Един от стъклени рафтове може да се сгъва и това дава повече височина на рафта отдолу.

    Либхера ми е с двоен компресор - с отделни системи на въздушния поток, така че няма смучене на въздух и връщане на горещ въздух обратно в стаята. Не се натрупва прах в отворите. Ако сложите ръката си близо до хладилника отгоре,ще усетите само леко топъл въздух, който се издига.

    Аз не мисля, че ще използвам поставките за вино, защото вече не пия, но открих, че придържа кеновете много добре, така че мисля да го зареждам с различни кутийки и други консервирани неща.

    SuperCool и SuperFrost системите работят добре. Не мога да коментирам колко време минава докато работят, защото едва се чуват, така че не им обръщам внимание, когато ходя в кухнята. Той просто си седи там - като отворя вратата - вътре е студено, като затворя не се чува нищо. Все още нямам проблеми.

    ОтговорИзтриване
  13. Валерия Йовкова21 септември 2015 г. в 23:56

    Имам вграден хладилник Либхер и си го харесвам. Ползвам го в продължение на една година. Той е наистина тих и в него може да се съхранява страшно много храна. Използвала съм го както по време на Великдентака и по Коледа - фризера и хладилника се справиха чудесно. Изберете хладилник Либхер, и вие ще му се насладите.

    ОтговорИзтриване
  14. БРЕЙ!!! Това може ли да е истина? Няма никакви оплаквания за тази марка хладилници!!! Аз все още не мога да повярвам, че няма нито едно негативно мнение за Либхер. В момента Liebherr просто скочиха на първо място в списъка ми за марка хладилници. Благодаря за полезната статия и мнения!

    ОтговорИзтриване
  15. Аз също се влюбих в Liebherr. Точно сега имам такъв хладилник в апартамента си в очакване да бъде монтиран. Струва много повече, отколкото очаквах да похарча, но не осъзнавах, че почти няма наистина стабилен хладилник Либхер за вхраждане, който да си сттрува парите. Да, Бош също предлагат добри модели, но Либхер е с класа над него.

    ОтговорИзтриване
  16. Ние имаме хладилник Либхер от неръждаема стомана от 2003 г. и все още си го харесваме. Екстериорът е красив, а интериорът е просто перфектен. Без излишни пластмасови елементи, от които да се губи място в хладилника. Две от нашите чекмеджета във фризера са винаги пълни, но използваме най-долното чекмедже за съхранение на лед и сладолед. Нямаме никакви проблеми за всичките тези години.

    ОтговорИзтриване
  17. Мога да сравня мястото за съхранение с предишния ни хладилник, който беше със същите размери. Може да поберем толкова храна в Liebherr, колкото и в стария хладилник. Готвим няколко пъти седмично и съхраняваме много подправки във вратата на хладилника. Отличната конфигурация на вратата позволява достатъчно място по рафтовете и чекмеджетата за хранителни стоки и остатъци от вечерята. Всички храни се виждат лесно и безпроблемно могат да бъдат достиганти.

    ОтговорИзтриване
  18. Красив хладилник Имам снимки на интериора на моя Либхер, но не мога да ги публикувам/ Също така, ако аи купите вграден хладилник, не забравяйте, че най-вероятно няма да виждате пространството в горната част.

    Моят изглежда запечатан така че може само да се видят дръжките от неръждаема стомана, които се използват, за да се очертае целия хладилник.

    ОтговорИзтриване
  19. Гергана Жекова22 септември 2015 г. в 0:20

    Добавете ме в списъка с много щастливи собственици на хладилник Liebherr. Ние имаме вградената хладилник, който е перфектен за малък апартамент в Пловдив, защото допълнителната височина ни позволява да съхраняваме повече храна, както и остатъци от обяда или вечерята, когато ни идват гости. В някои случаи дори имаме доста повече място, отколкото ни е необходимо - "проблем", с който никога преди не сме имали с предишните ни два хладилника.

    ОтговорИзтриване
  20. Купихме си хладилник Либхер след няколко месеца търсене и проучване.

    Гледахме доста марки, в това число Бош, Elite, Gorenje, Hansa, Hotpoint Ariston, LG, Indesit, Whirpool, Liebherr.
    По отношение на общия обем и използваема площ, съм измерил вътрешността на всички хладилници, умножавайки трите измерения (д, в, ш), и съм разделил на 172, за да получа реалния обем вътре --- и открих, че някои производители преувеличават с дадените мерки.

    Този месец заредихме рафтовете на вратата с доста кутии - сокове, мляко, безалкохолни и други. В това отношение Либхер нямат равни. Освен това рафответе, които могат да се сгъват на две са доста полезни. По този начин мясото, освободено за другата половина може да се използва за по високи бутилки или някаква храна.

    Другите хладилници, които струват по-малко също са добри и биха могли да се вземат в предвид като опция. Спестяването на някой лев означава, че получавате по-малко екстри и по-малко естетика, но всеки с възможностите и предпочитанията си.

    ОтговорИзтриване
  21. Доволна съм от своя хладилник Либхер. Ако трябва непременно да кажа нещо лошо за него, то ще се затрудня доста, но да кажем - в долната част на вратата се появи ръжда. Малко е и вероятно се дължи на това, че не подсушавам след почистване, но пък хладилник, който практически не се нуждае от размразяване е нещо великолепно. Препоръчвам хладилници Либхер на всички, които искат качествен и модерен уред.
    п.с. Моят е хладилник с горна камера и система Bio Fresh.

    ОтговорИзтриване
  22. Нашият Либхер е хладилник с фризер CUESF4023 - 370л с покритие инокс. Голям звяр, побира много храна, всичко е подредено и на всичко отгоре е енергиен клас А+, което означава много по-малко консумация на ток от стария ни хладилник. Доволна съм защото уреда има система за саморазмразяване и така не се налага всеки 2-3 месеца да го изключвам и почиствам от лед. Най-много ми харесва това че всичко е подредено и намирам бързо всеки продукт. Като забележка може би само това, че има лека вибрация на компресора при изключване, но тя не се появява винаги, а само понякога. Вероятно е от нивеалцията.

    ОтговорИзтриване
  23. Старият хладилник който имахме беше LG - добър уред, ама за времето си. След като го сменихме с либхер CTP 2521 с горна камера и обем 195л вече разбрах какво е модерен хладилник. Много свободно пространство, всичко е подредено правилно и не се налага да изхвърлям продукти, понеже нещо стои в ъгъла и не се вижда, че е там. Освен това не се чува, като работи. Старият хладилник се тресеше като се включеше компресора и се чуваше у съседите.

    ОтговорИзтриване
  24. Имаме сериозна нужда от нов хладилник и вече сериозно оглеждам модели. До тук от тези, които видях на живо най-много ме впечатли точно хладилник Либхер с фризер. Единственото, което леко ме притеснява е че е доста висок към 1.80м, а аз съм нисичка, но пъл колко много пространство...
    Продължавам огледа, но мисля, че ще взема предид вашето впечатление от Либхер хладилниците и ще си взема точно комбинирания, нищо че е висок.

    ОтговорИзтриване
  25. Не мога да не похваля моя Либхер хладилник с фризер и система Biofresh. Наистина съм много доволна, защото системата за охлаждане наистина е различна. Мислех, че е поредната измама, но съм приятно изненадана от това колко свежи се запазват зеленчуците и плодовете. Ниска консумация на електричество и ниско ниво на шум. Е цената за хладилник Либхер не е никак ниска, но пък си струваше.

    ОтговорИзтриване
  26. Жена ми се е побъркала и иска да превърне кухнята в стая по каталог. Освен всичко останало иска и вграден хладилник. Гледах много модели и най-подходящ ми се стори един хладилник Либхер с фризер. Някой може ли да сподели как са Либхер хладилници, като вградени уреди? Техническите параметри изглеждат ок, ама ме притеснява дали ще пасне добре към вградената кухня или ще трябва първо да вземем уреда и по него да поръчваме шкофовете.

    ОтговорИзтриване
  27. На мен лично хладилници Либхер ми харесват много. Като дизайн, като функции и като технически параметри. Германеца си е германец - каквото пипне, грешка няма!

    ОтговорИзтриване
  28. Ние се бяхме спрели на едно малко LG, ама като отидохме на място и го видяхме в магазина се оказа, че няма да върши никаква работа. Взехме на изплащане един Либхер хладилник с фризер и се оказа шестица от тотото. Работи много тихо, не хваща лед и издържа много дълго, като спре тока, което при нас е ежедневие. Миналия месец в жегите имаше авария и нямахме ток - фризера не мръдна за 10 часа. С друг хладилник сигурно щяхме да изхвърляме яко храна.

    ОтговорИзтриване
  29. Това с тока и хладилниците е голям проблем. Стария хладилник го изхвърлихме точно заради тока, понеже компресора изгоря и решихме вместо да сменяме компресора да сменим вече дъртия хладилнк с нов и модерен. Сега треперя за новичкия хладилник Либхер, въпреки че ни увериха, че компресора има мощни защити срещу токови удари. Дано издържи наистина.

    ОтговорИзтриване
  30. Най-якия хладилник, който съм имала. Нашите си купиха голям комбиниран хладилник с фризер Горение, но той много бързо сдаде багажа. С мъжа ми си купихме хладилник Либхер с горна камера, защото не ни трябва голям фризер и се оказа много по-здрав от техния. Като цена са почти еднакви, но разликата в качеството е огромна. По-тих мотор, по-бързо замразяване на продуктите във фризера и повече пространство за храната. А, и по-лесно се чисти, което също е важно!

    ОтговорИзтриване
  31. Иванка Никофорова25 септември 2015 г. в 19:57

    Либхер много дръпнаха откъм технологии, напоследък. Помня навремето, като бях в Германия (преди около 15 години) домакините ми германци имаха Либхер хладилник, много семпъл модел и името ми беше напълно непознато. Днес изкарват направо мерцедеси, наистина. Сериозно се замислям за един такъв със система био-фреш, но пък чакам сегашния индезит да се скапе напълно.

    ОтговорИзтриване
  32. Ако някой ми предложи хладилник, който няма да пуска ръжда около вратите ще го призная за най-добрия, но засега не намирам такъв, дори и при по-скъпите марки. Това, което ме спечили при хладилници Либхер, обаче е отличното разпределение на вътрешното отделение. В сравнение с повечето хладилници с еднаква вместимост в хладилник Либхер можеш да събереш повече продукти, винаги. Това е важно за голямо семейство, като нашето, в което всеки слага нещо и рядко се сеща да го махне от там.

    ОтговорИзтриване
  33. Не знам защо, но тази марка напоследък събра доста позитивни мнения и предвид, че ми предстои покупка на хладилник обмислям сериозно това да бъде някой от моделите хладилници Либхер. Климатичния клас е добра възможност да вземеш правилния модел и да го използваш по-дълго време. Специалният компресор на Либхер хладилниците също не е за подценяване, както ми посочи един близък хладилен техник. За някои е най-важно да имат Bio Fresh система за съхранение на зеленчуци и плодове, но за мен е по-важно хладилника да е здрав и да работи по-дълго без нужда от размразяване или ремонт. Още се колебаем дали да вземем комбиниран уред или хладилник с камера, но май сме взели решение поне на коя марка да бъде, а това не е малко.

    ОтговорИзтриване
  34. Константин Павлов2 ноември 2015 г. в 12:59

    Като горд собственик на хладилник Либхер модел CTP 2521 мога да кажа че това е доста практичен уред. Вътрешното отделение и на хладилника и на камерата е изработено от материали, които улесняват почистването и в същото време правят самото използване на уреда по-удобно, някак пространството е повече в сравнение с модели на други марки със същите параметри. Ако трябва да изтъкна някакви забележки към хладилници Либхер това е може би по-високата им цена, особено за уред, който се сглобява у нас, но пък качеството си е германско и явно трябва да се съобразим с немския стандарт на живот.

    ОтговорИзтриване
  35. Колкото и да са добри, хладилници Либхер си имат и слаби страни или поне ние попаднахме на такъв модел. Малко след като купихме нашия уред се наложи да се свържен с най-близкия Либхер сервиз, защото компресора издаваша странни звуци и вибрации при изключване. Оказа се разхлабване на връзки при транспорта, което не беше по наша вина, но поне този дефект беше отстранен бързо. След година и половина се наложи пак да си контактуваме със сервиза, защото уплътнението на врата се отлепи, за което може би имаме вина ние, но отново добра реакция от страна на сервиза. Като цяло уреда е добър, практичен и създава много удобства, но като при всеки битов уред, нищо не ти гарантира, че няма да се наложи да викаш техници.

    ОтговорИзтриване
  36. Милена Кючукова2 ноември 2015 г. в 13:45

    Честно казано доскоро не разбирах особено от хладилници, но понеже се наложи да купуваме нов се наложи доста да се информирам и мога да се похваля, че благодарение на това направих верния избор. Един хладилник трябва да бъде от висок клас ако искаш да ти служи дълго и качествено и точно затова реших че е по-добре да похарча повече, но пък да си спестя други разходи после. Моят хладилник Либхер е модел Liebherr CBN 3913 Comfort от енергиен клас А+ и въпреки че беше доста скъп се оказа добра инвестиция. Работи отлично, не изисква размразяване, сравнително икономичен като консумация на ток и много тиха работа на компресора. Доволна съм определено.

    ОтговорИзтриване
  37. Хубавото на хладилници Либхер е, че са направени с идеята да улеснят максимално жените. На първо място е намалено драстично образуването на лед във вътрешните отделения, което е огромна помощ за заетите жени, а освен това самите прегради са от гладки материали, което прави почистването песен. Със стария ми хладилник изживявах лек ужас всеки път, когато трябваще да го почистя. Сега просто минавам с влажна кърпа и за секунди всичко е идеално чисто. Самото охлаждане на хладиник Либхер също е перфектно - равномерно разпределено навсякъде.

    ОтговорИзтриване
  38. На пазара днес има много добри хладилници и Либхер не са от най-лошите. За мен лично това не е най-добрата марка, но ако нямам възможност да притежавам най-добрата ще избера Либхер. Поне имат и някои плюсове.

    ОтговорИзтриване
  39. Ако трябва да съм честен, бях много скептичен към тази марка, но един приятел си купи хладилник Либхер и се оказа, че е много доволен. Чисто визуално хладилника изглежда добре, работи тихо, охлажда идеално и се саморамразява. Вътрешното отделение е с отлично разпределение на секторите и ако има нещо, което не ми харесва в неговия модел това е камерата. Много е малка за моите нужди. Ако ще купувам хладилник Либхер определено ще е комбиниран хладилник с фризер.

    ОтговорИзтриване
  40. Твърдо съм решена да си купя хладилник Либхер и понеже все не мога да събера сумата, вероятно ще го взема на изплащане. Това, което ме грабна е смарт фрост системата при фризерната част и понеже искам комбиниран уред със сигурност ще търся точно това.

    ОтговорИзтриване
  41. При хладилници Либхер най-важно е да се избере точния климатичен клас и аз лично щях да допусна грешка ако не ме беше посъветвал приятел, който работи в един Либхер сервиз. У нас климатът е смесен, а това се отразява на работата на уреда. Правилното му позициониране също е от значение - това също ми беше обяснено от моя приятел-техник. Консултирайте се със специалист преди да купувате такъв хладилник.

    ОтговорИзтриване
  42. Станимир Исаев4 ноември 2015 г. в 17:19

    Това, което ми харесва най-много в хладилници Либхер е опцията на нивелираш перфектно уреда. Подът у нас не е идеално равен, което е дълга за обяснение тема и с предишния хладилник се налагаше да подлагаме разни неща, за да не дрънчи, когато работи. С Либхер-а нямаме такъв проблем.

    ОтговорИзтриване
  43. Като горд собственик на хладилник Либхер модел CUN3033-22 мога да потвърдя, че това е наистина един много стабилен и отлично конструиран уред. Въпреки своите габарити, той пасва идеално навсякъде без да заема излишно място и да стърчи пред останалите уреди в съседство. За работата на хладилници Либхер е казано достатъчно - без забележки!

    ОтговорИзтриване
  44. Понеже през годините смених доста квартири съм се нагледала на какви ли не хладилници. Някои бяха добри, някои направо ужасни. Този, който ми грабна очите и сърцето, обаче е настоящия ми хладилник Либхер с горна камера. Не мога да кажа номера на модела, но мога да кажа, че това е най-страхотния уред в дома ми. Никога не образува лед, а продуктите в камерата се запазват дори при продължително спиране на тока, което е често явление в региона, в който живея. Препоръчвам на всички!

    ОтговорИзтриване
  45. Понеже сериозно обмислям да купувам точно хладилник Либхер ще се радвам ако някой каже нещо за системата смарт фрост. Какво представлява точно? Струва ли си или всеки друг фризер рамразява по същия начин? Питам, понеже търся комбиниран уред - хладилник+ фризер.

    ОтговорИзтриване
  46. Александър Тодоров4 ноември 2015 г. в 19:13

    Понеже и аз съм от собствениците на хладилници Либхер искам да попитам дали някой знае къде е най-близкия до Пазарджик Либхер сервиз и колко горе долу струва следгаранционен ремонт на уреда? Става въпрос за изпарителя, а може да се наложи да се смени и компресора. Ще се радвам ако някой може да помогне с информация, понеже нямам възможност да звъня през работно време на телефоните на фирмата.

    ОтговорИзтриване
  47. Според мен хладилници Либхер си имат някои недостатъци, но не са най-лошите хладилници, така че всеки си решава. Аз имах неприятен опит с един ТР 136 литров преди години, който постоянно даваше някакъв дефект, но мои познати наскоро си купиха голям 300 и нещо литров с горна камера и са много доволни. Може просто да съм уцелил дефектен модел.

    ОтговорИзтриване
  48. Аз също съм от доволните клиенти на Либхер. Ние избрахме 360 литров свободно стоящ хладилник Либхер и най-после имаме място за всички продукти без да ги трупаме едно върху друго. Много тиха работа на компресора, което е важно, защото понякога се налага мъжа ми да спи в кухнята. Много добре конструирана вентилация на гърба, което позволява уреда да се долепи плътно към стената без да заема излишно място.

    ОтговорИзтриване
  49. На мен ми трябва малък хладилник и все още не съм сигурен дали да взема някой от хладилниците на Либхер или да търся нещо по-евтино. Вие какво ще ме посъветвате?

    ОтговорИзтриване
  50. Амииии, има много добри малки хладилници Либхер с вместимост 130-140л и то от енергиен клас А+++, което значи ниска консумация на ток. Това трябва да те привлече, като клиент. Добри са им уредите, вземай.

    ОтговорИзтриване
  51. Когато за първи път видях хладилник Либхер у едно приятелско семейство ме впечатли неговия дизайн, но когато и аз станах притежател на такъв ме порази отличната работа на уреда. Не можеш да чуеш работата на компресора, а в същото време имаш отлично охладена и съхранена храна. Най-добре се запазват плодовете и зеленчуците в хладилници Либхер. Вече не изхвърляме храна у нас.

    ОтговорИзтриване
  52. На мен ми хареса бързата реакция на техниците от регионалния Либхер сервиз. Хората са специалисти и могат за секунди да установят какъв е проблема с уреда. При нас се оказа повреда, която сами бяхме причинили при местенето на хладилника по време на ремонт, но те извършиха ремона за сметка на гаранцията. Много ми хареса това отношение. Не само уреда, но и цялото отношение на фирма Либхер е на европейско ниво.

    ОтговорИзтриване
  53. Някой може ли да ми каже, кое е по-добре - да взема комбиниран свободностоящ хладилник Либхер или такъв с горна камера? Получавам противоречиви съвети от познати, затова питам собствениците на хладилници Либхер. Не ми трябва голям фризер, но пък може да се наложи понякога да замразявам по-голямо количество храна.

    ОтговорИзтриване
  54. Йордан Семерджиев6 ноември 2015 г. в 9:20

    В семейния ни ресторант ползваме само уреди Либхер - хладилник, фризер и охладителна витрина за напитките. Доволен съм от работата на всички уреди, почистват се лесно, не образуват заледяване и побират огромно количество продукти - това е запазената марка на Либхер. Отличен и функционален дизайн.

    ОтговорИзтриване
  55. За първи път видях хладилник Либхер, когато следвах в Германия. В квартирата имахме такъв и беше страхотен уред. Когато открих, че Либхер имат завод у нас бях леко скептична, но се оказа, че тук се правят много добри модели на марката. Разбира се имам хладилник Либхер, а сега предстои и родителите ми да се сдобият с такъв по мое настояване.

    ОтговорИзтриване
  56. Добри са хладилници Либхер, но са скъпи за стандарта на обикновения българин. Няколко мои познати взеха хладилници и фризери на тази марка и са много доволни. Може би и аз ще си взема, но на изплащане. В момента преглеждам офертите в мрежата.

    ОтговорИзтриване
  57. И аз съм един от бъдещите собственици на хладиник Либхер. В момента избирам и все още не мога да реша колко голям да бъде уреда и дали да бъде комбиниран с фризер или свободностоящ с горна камера. Определено ще търся модел, който предлага no frost smart, frost и Bio fresh технологиите, понеже това е бъдещето, въпреки малко по-високата цена на тези модели. Дайте съвет, моля.

    ОтговорИзтриване
  58. Дайте съвет какво да правя с повредено уплътнение на едната врата на хладиника - тази на хладилното отделение. Моят Либхер е само на две години, но вратата даде дефект. Да търся ли Либхер сервиз за този дребен ремонт или да се оправям сам?

    ОтговорИзтриване
  59. Петров, София9 ноември 2015 г. в 10:23

    Това, което много ми харесва в нашия Либхер Хладилник е лекотата с която се регулират крачетата и тихата работа на компресора. Определено и високият енергиен клас А++ си казва думата - сметките за ток са по-ниски от преди, въпреки че сега сме с много по-голям уред.

    ОтговорИзтриване
  60. Стоянов, Варна9 ноември 2015 г. в 10:43

    Искам да посъветвам колегата с проблема на вратата - ако уреда е в гаранция непременно се обърни към Либхер Сервиз. Всъщност, дори да е изтекла гаранцията пак се обърни към фирмения сервиз, защото иначе можеш да попаднеш на менте уплътнение и пак да стигнеш до сегашното положение.

    ОтговорИзтриване
  61. Либхер сервизите поддържат ли и други марки хладилници или са специализирани само затяхната марка? Чувал съм че техниците им са добри, затова питам.

    ОтговорИзтриване
  62. Искра Трендафилова9 ноември 2015 г. в 22:52

    Нашият хладилник е Liebher CUN3033 - много добър уред. Костваше ни малко по-голяма сума от тази, която бяхме предвидили, но не съжаляваме, защото е хладилник на модерните технологии. Всички иновативни технологии са събрани в него. Работи безшумно и точно, като часовник. Има и допълнителни екстри, като аларма за вратата и дигитална настройка на температурата. Препоръчвам на всички.

    ОтговорИзтриване
  63. След доста чакане и ходене по мъките най-после имаме своя хладилник Либхер. Имахме проблеми с търговската верига, която три пъти ни доставя други модели, но вече ползваме уреда и до момента нямаме оплаквания. Страхотен дизайн, много място във вътрешното отдление и отлична подредба на всички рафтове.

    ОтговорИзтриване
  64. Хладилници Либхер вече са толкова високотехнологични, че определено си заслужават вниманието. Иновациите, които марката използва позволяват по-дълго и качествено съхранение на храната, а уреда може да се чисти/размразява само веднъж годишно и пак ще работи перфектно.Моят Либхер е по-стар модел, но се надявам скоро да го сменя с някой от новите.

    ОтговорИзтриване
  65. Не мога да се оплача от моя комбиниран Либхер хладилник - идеален е. Първоначално исках да бъде вграден, но се оказа, че мястото, където исках да го поставя не позволява. Взехме си свободно стоящ и се оказа по-доброто решение, защото избрахме малко по-голям модел. Дизайна на вътрешните отделения позволява да се съберат много повече продукти, включително и във фризерната част, а почистването е улеснено максимално. Супер хладилник е Либхер.

    ОтговорИзтриване
  66. Вкъщи имам един много стар фризер на марката, но работи безотказно и затова съм решил да си взема и хладилник Либхер, понеже съм се убедил в немското качество. Определено ще е някой от големите модели, като дилемата е дали да бъде комбиниран или с малка горна камера. Ще видим как са цените.

    ОтговорИзтриване
  67. Аз си имам едно старо малко уредче и съм си доволен от него. Хладилници Либхер от ново поколение не са ми по джоба, а и съм леко скептичен, че се правят у нас. Моят е купен от Германия и е отличен, но сглобяваните у нас май дават доста дефекти, така съм чувал поне.

    ОтговорИзтриване
  68. Ако трябва да долепите хладилника плътно до стената или да го вградите, определено си вземете хладилник на Либхер. Новите модели имат специална вентилационна система, която позволява отлична циркулация на топлината и вентилация на уреда. При много малко модели го има това, а за нашите малки кухни това си е голям плюс.

    ОтговорИзтриване
  69. И аз се интересувам от мнения за сервизите на Либхер, понеже нашият хладилник започна да издава странни звуци, по-точно компресора, когато изключва. Уреда е в гаранция. Мерси предварително.

    ОтговорИзтриване
  70. И аз скоро ще се присъединя към собствениците на хладилници Либхер. Избрал съм си свободностоящ KBP es3864, защото ми трябва голям уред за голямо семейство. Разгледах го на място и останах впечатлен, а жената направо ахна. Толкова голям и функционален хладилник никога не е имала. Чакаме само да го доставят. Ще дам отзиви, след като пристигне и започнем да го ползваме.

    ОтговорИзтриване
  71. Относно сервизите Либхер - наложи се да звъним на сервиза им тук в София, понеже съм карък и попаднах на уред с дефект - компресора не изключваше. Доволен съм, като цяло от сервизното обслужване. Дойдоха още на другия ден, бяха много любезни и компетентни. Само не ми хареса чакането за нов компресор, защото се внася по заявка. Няма ли как да ги държат тук на склад?

    ОтговорИзтриване
  72. Десислава Митова14 ноември 2015 г. в 20:07

    И на мен ми се наложи да търся Либхер сервиз и като цяло съм доволна от техниците. Проблемът с резервните части обаче наистина го има. Чакахме 2 седмици за изпарител, а през това време без хладилник. Кофти.

    ОтговорИзтриване
  73. Единствения проблем на хладилници Либхер е че преди заплата трудно се пълнят хахахх Иначе са супер машини.

    ОтговорИзтриване
  74. Димитър Христов15 ноември 2015 г. в 11:55

    Това, което ми харесва най-много в хладилници Либхер е дизайна - вътрешен и външен. И свободно стоящите и вградените хладилници пасват идеално, а охлаждането е възможно, дори когато уреда е прилепен плътно към стената.

    ОтговорИзтриване
  75. Ако има нещо, което на мен не ми харесва в хладилници Либхер това е цената. По-скъпи са от масовите марки, а не знам дали са по-добри от тях. Споделям го, понеже точно в момента си търся хладилник и цените са фактор при избора. Чудя се дали си заслужава да дам повече пари за хладилник Либхер ако едно LG ще ми върши същата работа?

    ОтговорИзтриване
  76. Много съм доволен от комбинирания хладилник Либхер модел SBS 243. Много голям уред, отлично разположение на отделенията и при хладилника и при фризера, смарт фрост система за бързо замразяване на месо... всичко, което искате от един хладилник. Препоръчвам.

    ОтговорИзтриване
  77. Снежана Кирова15 ноември 2015 г. в 12:52

    Да споделя и аз своите впечатления от Либхер сервизите - доволна съм. Дори не се наложи да чакам дълго за резервната част, защото я имаха в сервиза.

    ОтговорИзтриване
  78. Толкова не съм доволен от хладилника, който имам в момента, че ако не беше само на 2 години бих го сменил веднага с хладилник Либхер. Мои познати си купиха такъв и той е много по-голям и фунционален от моя, а цената е почти еднаква, така че не е вярно, че хладилници Либхер са скъпи.

    ОтговорИзтриване
  79. И аз съм с Либхер и съм адски доволна от хладилника. Понеже моделът е с малка камера се замислям да си взема отделно и фризер на същата марка, само че ще бъда малък, защото не замразявам много храна.

    ОтговорИзтриване
  80. Не само съм доволен от хладилника, но и от Либхер сервиза, чиито услуги ползвах съм доволен. При транспорта на уреда, ударихме врата и я изкривихме. Хората я смениха с нова в много кратък срок. Е, платихме за нея допълнително, но пък вината беше наша.

    ОтговорИзтриване
  81. Калин Стоянов16 ноември 2015 г. в 20:35

    Ако трябва да бъда честен аз не исках и да чуя за хладилник на Либхер, но жената се запъна и надделя. Сега съм доволен,че я послушах, защото се оказа железен уред. Брат ми непрекъснато ремонтира своя хладилник, който купи много скъпо, докато ние нямаме никакъв проблем с нашия.

    ОтговорИзтриване
  82. Работя в ресторант и там имаме един огромен хладилник Либхер с две врати. Истинско чудовище е уреда. Не знам колко плаща за ток шефа, но пък в него се побира много храна и най-вече всичко е подредено перфектно

    ОтговорИзтриване
  83. Понеже и аз искам голям и функционален хладилник, който да използва последните технологии, като смарт фрост и но фрост системите съм се насочил към хладилник Либхер. Дилемата е дали да бъде комбиниран или с по-голяма горна камера, но от тези, които разгледах до момента не открих уред с достатъчно голяма камера. Май ще се търси комбиниран модел с две врати. Дайте препоръки!

    ОтговорИзтриване
  84. Николай Асенов, Смолян18 ноември 2015 г. в 10:03

    И аз съм се насочил към хладилници Либхер, затова ме интересува кои модели на марката се правят у нас и кои в чужбина. Някак не ми се иска да взема уред, произведен у нас, въпреки че това може да е по-добре откъм поддръжка и резервни части. Видях някои добри отзиви за Либхер сервизите, но чакането за части ми се струва малко дълго. Няма пълно щастие май..

    ОтговорИзтриване
  85. Чакането за резервни части за хладилници Либхер е традиция, но така е и с другите марки, уверявам ви. Не знам защо сервизите не държат на склад поне частите, които се повреждат най-често, та да могат да извършат ремонта по-бързо? Все пак това е хладилник, а не ютия. Всяка повреда на хладилника причинява много неудобства. Това като забележка към всички търговци и сервизи.

    ОтговорИзтриване
  86. Явно само на мен не ми се е налагало да чакам за резервни части. Когато се наложи да потърся обслужващия моя район Либхер сервиз, просто обясних по телефона проблема и хората дойдоха подготвени с нов реостат. Смениха го за половин час и си тръгнаха. Явно си зависи от организацията във всеки сервиз.

    ОтговорИзтриване
  87. Най доброто при новите хладилници Либхер е покритието на отделенията. Материалът е здрав, красив и гладък, така че почистването е много по-лесно. Изобщо са много добри и практични хладилници. Препоръчвам.

    ОтговорИзтриване
  88. От доволните собственици на хладилници Либхер съм и аз. Моят е свободно стоящ 300 и нещо литров модел, в който се събира достатъчно количество храна за една армия, каквато е моето семейство. Компресорът мърка, като котенце, настройката на температурата е дигитална и се регулира много прецизно... абе супер хладилници са, няма спор.

    ОтговорИзтриване
  89. Доволен съм от хладилници Либхер, но не съм доволен от сервиза, който ги поддържа в моя регион. Много бавно и некомпетентно се действа там. Пуснал съм оплакване до централата, дано вземат мерки.

    ОтговорИзтриване
  90. Стиляна Андреева19 ноември 2015 г. в 17:37

    Винаги ми е било мечта да имам голям и модерен хладилник и тази мечта най-после е на път да се сбъдне. С малко помощ от родителите и едно извънредно финансово постъпление сме на път да закупим точно хладилник Либхер, като се колебаем между свободностоящ и модел за вграждане.Аз искам вграден, но това означава ремонт на цялата кухня, а средствата в момента не го позволяват, пък и идва зима - не е за ремонти. Вероятно ще бъде голям 360 литров с една врата и горна камера, защото имаме отделен фризер на друга марка. Ще дам отзиви, веднага щом придобивката стане реалност. Нямам търпение.

    ОтговорИзтриване
  91. Някой знае ли къде на гаранционната карта на хладилници Либхер са поместени телефоните на сервизите. Този, който намерих в интернет не е активен. Имаме проблем с работата на компресора, което може да се дължи на грешка при транспорта. Някой друг имал ли е подобен проблем и ако да, ремонтира ли се безплатно, щом уреда е в гаранция или си плащаш, понеже е по товя вина?

    ОтговорИзтриване
  92. Сервизната база, която поддържа хладилници Либхер, а и фризерите в твоя район трябва да фигурира някъде из документите. Ако няма такива данни можеш да звъннеш в централата и да го вземеш от там. Не съм имал проблем с моя хладилник и не знам каква е процедурата, но гаранцията му изтича, а от опит знам, че веднага след това уредите се развалят, така че може скоро да разбера.

    ОтговорИзтриване
  93. Егати фалшивия форум - ми то всички доволни , една критика няма ...

    ОтговорИзтриване
  94. След като си ползвал дълго време хладилник LG, който е и технически и морално остарял няма как да не се впечтлиш от новите модели хладилници Либхер. Когато решихме да купуваме нов уред и започнахме сондиране на информацията в мрежата първото, което ме впечатли бяха модерните технологии, като смарт фрост и био фреш. Явно хладилниците вече са много по-сложни уреди и Либхер се бяха постарали да вкарат много иновации. В крайна сметка взехме именно Либхер и до сега не съм съжалил за похарчените пари, а те не бяха малко.

    ОтговорИзтриване
  95. Любопитно ми е как стои въпросът с вградените хладилници Либхер? Кухнята се изгражда според модела или е универсален размер за всички модели? Предстои ми ремонт на кухнята и искам уредите да са вградено. Всякакви съвети са добре дошли.

    ОтговорИзтриване
  96. Въпросът с вградените хладилници Либхер стои по следния начин - или купуваш хладилника или поне си наясно с размерите и после поръчваш кухнята или оставяш определено място и след това напасваш уреда според мястото, което си оставил. Първият вариант е по-добър според мен, защото така няма да се наложи да се лишаваш от добър уред ако е с размери, които не пасват на кухнята.

    ОтговорИзтриване
  97. След като дълги години се радваме на отличната работа на фризера на марката, решихме най-после да си купим и хладилник Либхер. Определено сме доволни от големия 360 и няколко литров хладилник. Побира много продукти има възможност да се съберат и по-обемисти съдове, отделенията на врата помагат за доброто подреждане на бутилки и буркани. Всичко е перфектно.

    ОтговорИзтриване
  98. Виктория Танева27 ноември 2015 г. в 18:48

    Като цяло съм доволна от своя хладилник Либхер, но като жена се затруднявам ужасно с реорганизацията на преградите. Истинско приключение е, когато трябва да преместя някоя от преградите, за да сложа по-голям съд. Закрепени са странно и винаги се опасявам, че ще чупя пластмасовите вътрешни стени. Има ли специална техника, която мога да използвам? Този проблем май го има при всички модерни хладилници, не само при новите модели на Либхер.

    ОтговорИзтриване
  99. Не разбрах колко ток консумират точно

    ОтговорИзтриване
  100. Не разбрах колко ток консумират точно

    ОтговорИзтриване