Как да изберем шампоан за ежедневна употреба?

шампоан за всеки ден
Повечето експерти в грижата за косата, а и голяма част от дерматолозите съветват, че не бива да мием косите си всеки ден с шампоан. Доколкото на теория това звучи много лесно изпълнимо, то практиката е малко по-различна. Какво да кажем за хората които работят по различни клубове и заведения, за тези работещи в кухнята на хотел или ресторант, за активно спортуващите, които се изпотяват обилно, за тези, които по една или друга причина прекарват повече време в запрашена среда и много, много други.


Истината е, че ежедневното миене на косата понякога просто е необходимост и не е възможно да мием косите си един или два пъти в седмицата. В такъв случай е от изключително голяма важност правилно да изберем своя шампоан. Обърнете внимание, че не всички шампоани са подходящи за ежедневно ползване, но има и такива, на които изрично е написано, че могат да се използват всеки ден. Именно това е от което имате нужда.


Обикновено шампоаните, които не са подходящи за всеки ден са доста силни, което прекомерно изсушава и изтощава косата, което пък от своя страна рефлектира в прекомерно омазняване и други неприятни последствия. Знаете, прекомерното омазняване е доста неприятно, защото само по себе си може да предизвика сърбеж, лющене, зачервяване и други раздразнения на скалпа.


Шампоаните, които са подходящи за ползване всеки ден, най-често са по-слаби продукти. Те имат по-мек ефект и не съдържат толкова силни съставки. Изсушават косата по-малко, което от своя страна води до по-малко излишно омазняване след това. Такива са шампоаните за спортисти, които доста марки вече предлагат. Макар че са основно създадени за мъже (поне в по-голямата си част), тези продукти абсолютно и без никакъв проблем могат да бъдат използвани и от жени. Обикновено, тези продукти съдържат кератин и други подхранващи косъма съставки, които не само, че няма да изтощят косата ви, но и ще я направят по-здрава и силна.


Може би ще се зачудите защо е толкова хубаво да се използва шампоан с кератин. Отговорът е много прост. Кератинът е вид протеин, който е основа на косъма на човешката коса. Използвайки шампоан с кератин, вашата коса със сигурност ще поеме това, от което жизнено се нуждае.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар