Идеален ли е диамантът?

диамант
В резултат от дългогодишна рекламна кампания, през втората половина на 20-ти век е създаден имидж, че диамантът е неразделна част от нещо толкова старо, каквото е годежът и искането на ръката на любимата жена. И не само това. Диамантът е успял да си изгради имиджа на нещо безгрешно, перфектно и съвършено. Но това наистина ли е така? Наистина ли диамантите са винаги толкова идеални, колкото ги представят филмите, музикалните видео клипове и като цяло всички медии, до които се докоснем?


Отговорът на този въпрос може да бъде само един и той е не. Действително, диамантите се отличават с изключителния си блясък, както и със своята прословута здравина, която няма нищо равно на себе си. Проблемът обаче е друг. Далеч не всички диаманти, които можете да откриете в магазините за бижута са толкова съвършени, просто защото не всички са от толкова високо качество.


Диамантът, не е нужно да припомняме, е изключително скъп минерал. Дори и когато не е от задоволително качество, той може да струва хиляди долари за едно съвсем малко и незначително късче. Наистина съществуват пръстени с диаманти, както и други диамантени бижута, които изглеждат досущ като от каталог. Ако обаче искате да притежавате някое от тях, особено ако желаете камъкът на вашето бижу да е в приличен размер, тогава ще трябва да се разделите с десетки хиляди долари или евро.


Действителността е малко по-различна от рекламите. Много жени споделят, че в луксозни магазини за диамантени бижута са избирали камък, който на ярките светлини вътре изглежда просто идеален. Напускайки магазина обаче, не малко от тях осъзнават, че всъщност току що закупеното диамантено бижу далеч не притежава блясъкът, за който те са мечтали. Причината е, че диамантите, както всичко друго, варират по качество. Някои от тях могат да имат някакъв дефект или просто да нямат този блясък и кристална прозрачност. Това не означава, че не са истински, а просто, че качеството им не е толкова високо. И не само това. Много често, поради твърдата цена на диамантите, желаещите да закупят диамантено бижу са принудени от ограничените си финансови средства да се насочат към бижу, чийто камък е твърде малък и невзрачен, дори микроскопичен. Подобно бижу лесно може да остане незабелязано.


Може би, ако разполагате с по-ограничени финансови средства, много по-добра алтернатива е да се насочите към бижу с популярния напоследък мойсанит. Както може би сте чували това е лабораторно създаден камък, който по качества и блясък значително превъзхожда диаманта, но който се предлага на много по-разумни цени. Бижуто ви ще бъде също толкова здраво, но по-блестящо и красиво, а разликата може да се открие само чрез специална апаратура.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар