15 храни, които ще елиминират коремните мазнини - част 2-ра

хубав корем
В част първа на тази статия ви запознахме с някои от продуктите за хранене, които могат да ви помогнат да придобиете мечтаната фигура. В част втора ще ви запознаем с останалите. Останете с нас и вижте какво можете да научите в следващите минути:

8. Зелен чай

Зеленият чай съдържа много голямо количество ценни антиоксиданти, а днес на яве излиза и още едно негово качество - да помага на организма да гори мазнините по-бързо. Изследвания показват, че хора, които консумират по-голямо количество зелен чай, биха могли да засилят своя метаболизъм с 35 - 43%!

9. Бобови храни

Бобовите храни могат да съдържат до 6 грама фибри на купичка, което ще помогне да почистите тялото си от всичкия ненужен боклук в червата, защото фибрите доказано засилват перисталтиката.

10. Горски плодове

Ягоди, боровинки, къпини, малини - всички те са носители на голямо количество витамини и помагат да преборите глада и да ядете по-малко. Освен това те са изключително нискокалорични. Учените са доказали, че в редица случаи хората изпитват много глад заради недостиг на някакви витамини, а с горските плодове ще сте сигурни, че нищо не ви липсва.

11. Канела

Проучвания са доказали, че канелата съдържа вид антиоксидант, който увеличава инсулиновата чувствителност и ефективно може да помогне в стабилизирането на кръвната захар. Това от своя страна се отразява с по-малко складиране на мазнини от човешкото тяло.

12. Люти чушки

Лютите чушки съдържат ценни за тялото антиоксиданти. Освен това лютите съставки в тях подсилват метаболизма и ускоряват изгарянето на мазнини.

13. Кисело мляко

Киселото мляко е голям враг на коремните мазнини. Важно е за целта да консумирате истинско българско кисело мляко, което е в натуралната си форма, а не некачествените подобия с овкусители и оцветители, които се предлагат в лъскави опаковки.

14. Сьомга

Съдържаща гигантско количество протеини и омега три мастни киселини, сьомгата е една от най-добрите храни за тези, които искат да се отърват от малко мазнинки. Причината е, че самата сьомга съдържа много мазнини, но те не представляват риск за вашето тегло, тъй като са от различно естество.

15. Месо

Не е вярно, че който яде месо ще напълнее. Не и ако избирате месо с по-малко мазнини, например пуешко. Разбира се, свинското също не е за избягване ако е чисто и без сланина. Телешкото пък е толкова богато на протеин и желязо, че дори не може и да става дума за изключване от менюто.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар