15 храни които ще елиминират коремните мазнини - част 1-ва

храни против коремни мазнини
Нека да хвърлим бърз поглед върху тези 15 храни, които ще помогнат да редуцираме натрупалите се коремни мазнини до минимум:

1. Авокадо

Пълно с нутриенти, авокадото е ключът към стапянето на коремните мазнини. Полезното растение е пълно със засищащи глада фибри (11 - 17 грама на авокадо), както и със мононенаситени мазнини, които според многобройни проучвания спомагат за намаляване мазнините по-тялото, в това число и около корема.

2. Фъстъчено масло.

За да сме по-точни трябва да отбележим, че тук става въпрос не само за фъстъчено масло, но за такова направено от всякакви ядки и семена, включително бадеми, орехи, тиквени семки, слънчогледови семки, тиквени семки, ленено семе и много други. Но защо? Много просто - защото тези масла поддържат усещане за ситост за дълъг период от време и са богати на здравословни мазнини и минерали.

3. Здравословни мазнини.

Зехтинът и кокосовото олио всъщност помагат да горим мазнини, защото зареждат тялото ни с голямо количество мазнина, от която се нуждаем, давайки на тялото сигнал, че то няма нужда да трупа запаси.

4. Зеленчуци.

Някои зеленчуци, например броколи, брюкселско зеле, зеле, карфиол и други съдържат полинутриенти, които помагат да се борим срещу натрупването на мазнини в областта на корема.

5. Тъмен шоколад

Тъмният шоколад е много богат на антиоксиданти (приблизително 8 пъти повече отколкото в ягодите, които са известни с това свое качество!). Освен това, тъмният шоколад съдържа някои стимуланти, които имат позитивен ефект върху изгарянето на мазнините. Най-добрият избор е шоколад който съдържа 80 процента какао.

6. Омлет. Яйцата не са вредни!!! Запомнете това веднъж завинаги! Те са изключително богати и наситени с хранителни вещества и съдържат огромно количество протеини, които могат да помогнат в борбата в дебелото шкембе. Освен това съдържат витамини: В6, В12, А, Д, Е, и К както и лутеин, калций, желязо, цинк, омега-3 мастни киселини и много, много други. Освен това, яйцата ще ви държат заситени за много дълъг период от време.

7. Овесени ядки

Пълни с огромно количество фибри и носещи всички благини на пълнозърнестите храни, няма начин да сбъркате ако изберете за своята закуска овесени ядки. За да ги превърнете в удоволствие добавете ягоди, боровинки, орехи, канела и други подобни на вкус.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар