Здраво тяло, кожа и коса с помощта на круши

красива кожа круши
Знаете ли, че кришите са един от плодовете, които даряват най-много красота? Те са толкова полезни и богати на хранителни вещества, че дори не можем да си представим каква мощна сила биха могли да бъдат ако ги консумираме редовно. Хапването на круши може да намали нуждата от ползване на редица козметични продукти. Ето няколко от ползите да включим този плод в менюто на ежедневна база:


1. Борят вредните радикали

Наличието на витамин С, витамин К и мед в кришите е отлично средство за борба с вредните радикали, които повреждат клетките.


2. Предпазват от сърдечни заболявания

Крушите съдържат много фибри, които редуцират холестерола в тялото и така защитават от сърдечни проблеми. ежедневната консумация на круши и други богати на фибри плодове може да намали риска от инфаркт с 50%.


3. Предпазват от някои видове рак

Фисокото съдържание на фибри в крушите намалява риска от развитие на рак на дебелото черво, а при жените в менопауза намалява риска от рак на гърдата с 34%.


4. Предпазват от диабет

Макар че самите те са леко сладки, крушите помагат да се намали нивото на кръвната захар и така да се намали риска от поява на диабет.


5. Подсилват имунната система

Крушите са богати на витамин С и мед, което помага да се подсили имунната система и да се защити организма от редица заболявания.


6. Помагат заабсорбацията на калция

Крушите помагат на тялото на човека да абсорбира калция от млечните продукти и така допринасят за наличието на здрави кости, здрави бели зъби и хубави нокти.


7. Помага на храносмилането

Една средно малка круша съдържа около ¼ от нужните за деня фибри. Това е голямо количество, което може да помогне да се задвижи бързо и ефективно цялата храносмилателна система.


8. Помагат при бременност

Фолиевата киселина е много важна за една бременна жена за да може тя да опази от вродени дефекти бебето, което носи. Фолиевата киселина в круши е в много голямо количество, ето защо този плод може да ви помогне за избягването на този проблем поне в известна степен.


9. Помага за регулиране на кръвното налягане

Анти-канцерогенните и анти-оксидантни вещества, които присъстват в круши помагат и за контролиране на кръвното налягане.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар