Бръснене на гърдите

бръснене на гърди при мъжете
Окосмяването на гръдния кош при мъжете трябва да се поддържа или отстранява (зависи от предпочитанията на мъжа) и определено изисква грижи, защото в противен случай може да стане твърде дълго и твърде гъсто, което не се харесва на всяка жена. Когато космите по гърдите растат много дълго време без поддръжка, те лесно могат да преминат тънката граница на сексапила и може да станат неприятни. Не е изключено дори да започнат да се оплитат в облеклото, в мъжки верижки или дори в ципове. Също така, по-дебелата космена покривка по гърдите означава много повече топлина. Това от своя страна води до възпроизвеждането на бакртерии и по-бърза поява на неприятна телесна миризма.


Как да започнем?

Ако сте решили да избръснете гърдите си на първо време трябва да намалите дължината на космите с машинка за подстригване на брада. Друга алтернатива е да използвате ножица, но задължително внимавайте много и се пазете от остриета.


Първите стъпки...

Измийте кожата първо с топла вода, така че да я почистите много добре. Застанете във ваната, така че да не направите голяма бъркотия наоколо.



Самобръсначката...

Използвайте нова самобръсначка или пък самобръсначка за еднократна употреба. Колкото по-остра е тя, толкова по-лесно ще бъде за Вас, дори и ако нямате никакъв опит.


Нанесете лубрикат...

Нанесете някакъв лубрикат, който да позволи на самобръсначката да се плъзга гладко. Това може да бъде шампоан, сапун или крем / гел за бръснене. Нанесете достатъчно върху кожата преди началото на бръсненето. Ако изберете специален гел или крем, това е по-добрият вариант, защото така ще хидратирате кожата.


Самото бръснене...

Използвайте леко докосване при бръснене. Не търкайте твърде много на същото място за да не се раздразни кожата и за да няма възпаления и зачервявания. Освен това е добре да сте особено предпазливи със зоната около зърната, защото порязванията там са особено болезнени и съпроводени с обилно кръвотечение.


След бръснене…

След бръснене е препоръчително да положите някакъв лосион, тоест както се прави и при бръснене на лицето. Освен това, можете да ексфолирате гърдите си всеки ден, така че да няма риск да се появят неприятни подкожни косъмчета.


Още съвети...

Дерматолозите съветват - не мийте кожата си с много гореща или много студена вода. Използвайте само топла вода за да омекнат косъмчетата. Освен това, не натискайте кожата със самобръсначката за да не се нараните.


Ползите от премахването на космите от гръдния кош...

Гръдните мускули определено ще станат по-очевидни, което ще е доста секси. Освен това, тази процедура ще ви помогне и за намаляване проблемите с неприятните телесни миризми.


Още...

Ако решите да премахнете космите от гърдите с помощта на кола маска, избягвайте да се мокрите преди и след кола маската. Освен това се въздържайте от взимане на душ и ще си спестите кожни проблеми. И не само това - космите умеят да абсорбират водата, която ги прави от своя страна да станеат меки и това значително намалява вероятността да се премахнат с помощта на восъка.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар