Колко често да бръснем краката?

бръснене на крака
Бръсненето без капка съмнение е най-разпространеният начин за временно премахване на нежеланото окосмяване от краката. Това е изключително евтино, освен това е много лесно и е далеч по-малко болезнено, отколкото кола маската. За съжаление обаче, бръсненето може и да дава чудесни резултати, но те определено не продължават много дълго. След като започнете да бръснете краката си, не са малко случаите, в които те ще изискват ежедневна поддръжка за да бъдат съвсем гладки. Но колко често трябва да се бръсне наистина космената покривка? В края на краищата, всичко зависи изцяло от това колко бързо растат космите.


Бръсненето премахва само космите на повърхността на кожата, така че не е нужно да мине много време преди те отново да се покажат на повърхността. Повечето жени бързо откриват неприятната истина, че трябва да се бръснат веднъж на всеки един до три дни, ако разбира се искат да запазят кожата гладка. Но всичкото това бръснене може да предизвика сериозно дразнене на кожата на краката при някои хора. Бръсненето твърде често води до горящо усещане, болезненост в кожата, подкожни косъмчета и куп други неудобства, всички от които могат да бъдат не само некомфортни, но и естетически много грозни. Ако установите, че кожата ви става раздразнена след бръснене, има няколко техники, които могат да помогнат.


С помощта на гел за бръснене или крем се постига много гладко и безболезнено бръснене. Освен това, този е един от най-добрите начини да се избегне дразнене на кожата. Изберете овлажняващ гел или крем, който е без алкохол (алкохолът може да изсуши кожата Ви) и го прилагайте щедро. Можете също така да киснете краката си в топла вода за няколко минути преди бръснене, което значително ще омекоти космите и ще помогне за предотвратяване появата на обърнати косъмчета и усещане за горене на кожата. Разбира се, не е нужно да киснете краката толкова дълго, че кожата Ви да започва да се подува и набръчква.


Винаги използвайте чиста, остра самобръсначка - тъпата и замърсена с косми от предходно бръснене самобръсначка може да предизвика убождания, издрасквания или порязвания. Бръснете космите по посоката, в която те естествено растат и не се бръснете на едно и също място твърде дълго. След като сте избръснали едно място по посока на растежа на космите, можете да го направите и в противоположната посока.


Можете да бръснете краката си толкова често, колкото искате, но ако кожата Ви е раздразнена, тогава е добре да си вземете няколко почивни дни, в които тя да се възстанови.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар