Безценни съвети при боядисването на косата (част 2-ра)

промяна на цвета
В първа част от статията обсъдихме някои важни моменти в боядисването на косата, които иконите в тази сфера Кели Ван Гог и Шарън Доръм отправят към всички нас. Засегнахме важни моменти като определянето типа коса, избора на боя, предпазливостта и други подобни. Нека видим какво ни съветват те във втората част на този полезен за всяка жена материал.


6. Внимавайте при посещение на басейн. Винаги имайте готовност да отмиете с прясна и чиста вода хлора, защото неговото въздействие върху косъма не е много добро, както и върху качеството и трайността на Вашата боя за коса. Експертите съветват 2 седмици преди и след боядисване да се въздържате от гмуркане в басейна и по-скоро да се наслаждавате на приятната сянка край водата докато се излежавате на шезлонга, защото така ще имате по-ефективни резултати.


7. Купувайте винаги един нюанс по-светла боя от тази, която искате да постигнете. Урсула Стивънс, която поддържа цвета на иконата в шоубизнеса Риана съветва да избираме винаги един нюанс по-светла боя от тази, която сме запланували да поставим, защото сме харесали цвета и. Причината е, че боите за коса масово дават малко по-тъмен цвят от този, който виждаме на опаковката с боя, така че можете да купите един нюанс (а защо не дори и два) по-светъл цвят от запланувания. Ако не Ви хареса цвета и ви се стори твърде светъл винаги можете да го потъмните при следващо боядисване и това ще е много по-лесно, отколкото ако решите да изсветлявате косата.


8. Пропускайте миенето на косата поне ден преди боядисването. Това помага на косата на скалпа да отдели естествена мазнина, която действа като буфер за косъма и предпазва косата от нараняване. Освен това, така ще придобиете по-добър цвят и по-голяма равномерност.


9. Сменяйте шампоана. Така например ако имате проблеми с пърхота, но сте се преборили, не е необходимо да използвате постоянно все същия шампоан. Препаратите против пърхот са силни и имат вещества, които ще отмият боята по-бързо. Избирайте шампоани за ежедневна употреба с по-лека формула, както и тези, които са специално създадени за боядисани коси.


10. Пригответе се за пораженията, които всяка коса понася поне в малка степен след боядисване. На практика, всяка боя поне малко уврежда косъма заради съдържанието на водороден прекис, който променя пигмента на косъма. Това важи дори и ако искате с боя да върнете естествения цвят на косата си. Ето защо след боядисване трябва поне една седмица много интензивно да подхранвате косата с подходящи балсами и маски за да възвърне косата блясъка и здравината си.


11. Повечето марки боя за коса имат горещ телефон за контакти ако нещо се обърка. Там могат да Ви посъветват какво да правите. Тези телефони обаче няма да Ви помогнат ако боядисвате косата вечер, когато няма кой да отговори. то защо някои експерти съветват да се боядисваме само през деня.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар