Безценни съвети при боядисването на коса (част 1-ва)

промяна цвета на косата
Боядисването на косата може да бъде доста сложно и подвеждащо начинание. Според световните експерти в областта Кели Ван Гог и Шарън Доръм, които поддържат косите на някои от най-големите световни знаменитости има редица неща за боядисването, които трябва да знаем за да постигнем качествено боядисване на косата в домашна обстановка.


1. Определете Вашия естествен цвят и нека това бъде отправната точка в избора на цветове. Много е важно да установите дали косата Ви има топли или студени нюанси. Един и същ цвят коса може да има студено или топло излъчване, което прави различни цветове бои подходящи за Вас. Добре е преди да предприемете каквито и да било стъпки да се консултирате с добър стилист, който да Ви помогне в определянето на цвета и нюансите.


2. Действайте в плахи и внимателни стъпки. Рим не е построен за един ден, ето защо не очаквайте и косата Ви да се промени до неузнаваемост за един ден. Ако например косата Ви е доста тъмна, почти черна, тогава можете да промените цвета на махагоново или канелено, но не прибързвайте с нищо по-дръзко.


3. Ако планирате драстична промяна в цвета (драстична е всяка промяна, при която сменяте цвета с повече от три нюанса), най-добре по възможност намерете перука с вашия естествен цвят и експериментирайте на него или пък се опитайте да изпробвате с малък кичур от Вашата собствена коса.


4. Купувайте повече, отколкото Ви е нужно. Това е много важно правило. “В зависимост от дължината и дебелината на Вашата коса винаги трябва да имате по няколко кутии с боя когато се боядисвате!” - казва Шарън Доръм. “Ако имате коси до кръста и дори по-дълги, може да Ви се наложи дори да използвате количество от порядъка на три кутии за да се получи добро покритие.” - продължава тя. “Винаги е за предпочитане да остане неотворена кутия, отколкото да се окаже на средата на процеса по боядисване, че боята стига само за половината коса.”


5. Намерете идеалната за Вас формула, тоест това, което работи най-добре във Вашия случай. Боите от типа “пяна” са идеални за жени с чувствителна кожа, докато боите от тип “мус” няма да капят по лицето и по пода. Според известния козметик-химик Никита Уилсън, жените чиито коси са гъсти , дебели и къдрави ще имат по-добри резултати с течни или гелоподобни бои за коса.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар