Всеки шампоан ли е подходящ за ежедневна употреба?

миене на коса
Професионалистите в грижата за косата настояват, че не е добре косата да се мие всеки ден. Това обаче, не винаги може да се спази. Представете си, че работите в кухня и всеки ден трябва да готвите. Тогава косата Ви постоянно ще се омирисва на храна, дори и ако я предпазвате с шапка. Или пък ако работите на място, където е позволено да се пуши и косата Ви постоянно мирише на цигари. Какъв ужас! Сами можете да си представите колко много ще искате да измиете косите си вечерта сред работа и тогава всички онези приказки, че косата не трябва да се мие всеки ден ще се превърнат в сапунени мехури, които просто ще се спукат в един миг.


Колко често трябва да се мие косата всъщност?


Мненията на различните специалисти се движат в доста широки граници, но най-общо се счита, че косата трябва да се мие между един и два пъти в седмицата. Това обаче (както вече споменахме) не винаги е възможно и тогава трябва да се търси друго решение.


Шампоаните за ежедневна употреба…


Шампоаните за ежедневна употреба имат така да се каже олекотена формила, която позволява да ги използвате всеки ден и без това да изсушава косата Ви прекомерно. те съдържат по-щадящи съставки и дори могат да хидратират. Разбира се, това трябва да прецените сами след като сте ги изпробвали. на практика, шампоаните за ежедневна употреба са по-слаби. Ако бяха по-силни, те биха изсушили Вашата коса, а това не е особено приятно.


А кои шампоани не са подходящи за ежедневна употреба?


Както вече споменахме, съществуват по-силни продукти, които не е добре да използвате ежедневно, защото съществува риск от прекомерно изсушаване. Сред шампоаните, които не са подходящи за всеки ден са редица продукти, които са създадени за борба с пърхота. Те имат за цел да изсушат в известна степен кожата на скалпа, а това не е особено желателно когато е прекомерно. По тази причина, специалистите съветват да използвате шампоаните против пърхот около 3 - 4 дни в седмицата, не по-често. Ако пък в останалите дни желаете също да миете косата си, тогава изберете друг шампоан, който е създаден за ежедневно ползване и има мека и щадяща формила.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар