Какво представляват шампоаните против пърхот и как да ги ползваме?

коса с пърхот
Пърхотът представлява поява на дребни люспици по главата на човека и обикновено се среща по-често при представителите на силния пол. Разбира се, това съвсем не означава, че жените не страдат от този проблем - напротив. Има обаче някои особености, които са чисто стереотипни и които обуславят по-рядката поява на пърхот при жените. Те много по-често боядисват косите си, което предизвиква известна сухота на кожата на главата, а именно това е голям враг на пърхота.


Защо всъщност се появява пърхота?


Пърхот се появява като резултат от редица фактори, но един от по-често срещаните причинители е омазняването. Това пък се случва в резултат както на генетични, така и на не малко фактори, които са тясно свързани с начина на живот, например с хранителния режим. Така или иначе, когато по кожата на главата се получи прекомерно омазняване, тя започва да се лющи. Пърхотът може да се появи при почти всеки в известна степен, като при някои хора проблемът е много ясно изразен, докато други може изобщо да не забележат, че страдат от пърхот. При последните той може да е толкова дребен, че да изглежда едва ли не като прашинки. При всички случаи обаче мерки трябва да се вземат.


Шампоаните против пърхот изсушават скалпа…


Шампоаните против пърхот са доста добро решение в борбата с пърхота и в повечето случаи дават много добри резултати. Те премахват лющенето на скалпа, като заедно с това премахват и други съпътстващи пърхота неудобства, каквото е например появата на сърбеж. Победата над пърхота се получава когато кожата на главата се изсуши леко, като това забавя омазняването.


Негативната страна и последиците…


Специалистите съветват да не прекалявате с употребата на шампоани против пърхот, защото при прекомерно използване съществува опасност от твърде силно изсушаване на скалпа, което само по себе си може да се превърне в проблем. Повечето професионалисти в сферата на грижата за косата препоръчват да използвате шампоаните за пърхот през ден, а когато забележите, че пърхота е изчезнал можете дори да спрете да използвате шампоана временно. Така кожата на главата ще постигне баланс и няма да бъде прекалено суха и изтощена.


Как да балансираме?


Употребата на балсам за коса и хидратиращи шампоани ще балансира много добре ползването на по-силните продукти против пърхот. Ако две седмици използвате шампоан против пърхот, то след това можете известно време да преминете на миене с хидратиращ шампоан.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар