Балсам или маска за коса да изберем?

маска за коса
Не са малко жените, които се колебаят дали да изберат маска или балсам за да си подсигурят по-добра грижа за косата. Всъщност реално погледнато, между двата продукта наистина няма кой знае каква разлика. Дали ще изберете балсам или маска, това по-скоро би трябвало да зависи от вашите индивидуални предпочитания и от това, кое Ви допада повече.


Избирайте по-скоро според свойствата на самия продукт…


Докато изборът на маска или балсам сам по себе си не е от значение, то има ОГРОМНО значение какъв продукт точно ще изберете. Има маски и балсами, които са специално създадени за сухи коси, а други са предназначени за мазни коси. Някои са създадени за да Ви помогнат да запазите цвета си по-дълго, други - за да предпазят косата от накъсване и така нататък.


И двата продукта трябва да се отмият…


След като сте нанесли продукта, без значение дали маска или балсам, Вие трябва да изчакате толкова време, колкото е описано на инструкциите за ползване на продукта, след което трябва да отмиете от косата си маската или балсама с обилна струя вода докато в крайна сметка отстраните всички остатъци от подхранващия козметичен продукт.


И все пак, кое различава маските за коса от балсамите?


Точно това е нещото, което искате да разберете още от началото на статията. Колкото и да се приличат двата продукта, те все пак несъмнено имат и някои важни различия по между си. Така например, основната разлика между балсама и маската е, че маската се счита за по-силна, по-наситена на масла и витамини и по-подхранваща като цяло. Това от друга страна се компенсира от факта, че балсамите, макар и чувствително по-слаби като продукт, могат да се използват със замах и да се отмият почти веднага след нанасяне върху косата. Същевременно, една маска се нуждае обикновено от поне няколко минути за да попие наистина в косъма и да подхрани косите Ви.


Кое да изберем?


Добре е да имате у дома и от двата продукта и да изберете този, който е подходящ за конкретния случай. Когато косата Ви е по-изтощена, изберете маската. Това може да бъде например след плаж, след боядисване и други подобни. Ако пък бързате в момента и не разполагате с много време или пък косата Ви е силна и здрава, а Вие просто желаете да се погрижите за нея профилактично, тогава балсамът за коса е идеална възможност.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар