Какви са заплахите за косата през лятото и как да я защитим?

лятото и косата
През летните месеци от годината съществува реален риск Вашата коса да бъде изложена на много по-интензивно изтощение, отколкото през останалите месеци. Макар че и през зимата косата е подложена на стрес, все пак нищо не може да се сравни с лятото и с неговото влияние.


Как лятото влияе зле на косата?



1. Морето


На първо място да започнем с морето. Морската вода може да бъде вредна за косата, особено ако оставите солта на главата си твърде дълго. Специалистите подчертават, че времето прекарано с морска вода на главата е от голямо значение. За кратко морската вода може да има дори положително влияние върху косата и тялото, но не забравяйте да се изплакнете с прясна вода при първа възможност.

2. Слънцето


Слънцето може да изтощи косата Ви твърде много. Ултравиолетовите лъчи могат дори да повредят структурата на косъма, а това дори е излишно да споменаваме колко лошо влияние може да има върху здравето и красотата на Вашата коса.

3. Твърде честото миене


През лятото всички ние сме склонни да прекалим с миенето на косата и това е напълно разбираемо. Все пак през лятото човек се поти интензивно и на никой не му е приятно да стои с изпотена и омазнена кожа на скалпа. Освен това, третирането след миене с различни препарати, преси, маши и сешоари, оказват още по-негативно въздействие.


Как да защитим косата?


- Както вече споменахме, не бива да оставате със солена вода по косата за твърде дълго. Това носи риск от прекомерно изтощение, както и от това косата да стане твърде суха и да започне да се накъсва.

- Използвайте козметични препарати, които предпазват косата от пагубното влияние на ултравиолетовите лъчи. Такава защита предлагат много маски за коса.

- Избирайте маската пред балсама. Това е добро решение за през лятото, защото през този сезон косата ще се изтощава по-интензивно в сравнение с останалата част от годината, а маската предлага по-силно подхранване от балсама.

- Внимавайте с избора на шампоан. Задължително се спирайте на продукти, които могат да Ви осигурят леко и ефективно почистване, но без да Ви изтощават косата. Обърнете внимание, че на пазара се предлагат редица шампоани, които са напълно подходящи за ежедневно използване, защото имат олекотена формула и не са толкова силни и изсушаващи.

- Когато имате възможност винаги стойте с лека шапка. Може да изберете сламена или от друга материя, която няма да Ви измъчва и да Ви сгрява прекомерно, но все пак няма да позволи на ултравиолетовите лъчи да изтормозят косите Ви.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар