Пяна за коса - какво трябва да знаем за нея?

пяна за коса
Пяната за коса често се приема като един вид алтернатива на гела. Това е до известна степен правилно схващане, но не бива да се забравя и това, че двата продукта са коренно различни и въпреки редица свои сходства, те все пак не са напълно взаимозаменяеми.


Как да определим правилното количество пяна?


Това много зависи от степента на твърдост на Вашата коса. Има хора, чиито коси са нежни и меки и дори съвсем малко количество пяна може да е много ефективно. Други пък се оплакват, че дори и след като са нанесли обилно количество пяна за коса, прическите им не са запазили своя вид.


Какво ще постигне пяната?


Пяната ще Ви помогне да постигнете вида на желаната прическа такъв, какъвто би изглеждал на каталог. Пяната ще се погрижи всяко косъмче или кичур да стои на мястото си и ще придаде на прическата желаните обем и блясък.


Как да използваме пяната за коса?


Препоръчва се да четете внимателно упътването на пяната, която притежавате. Имайте предвид, че пяната може да бъде много различна и между два продукта от различни марки разликата може да е от земята до небето. Всички стилисти съветват, придържайте се внимателно към инструкциите за употреба и ще постигнете много повече.


На суха или на мокра коса да нанасяме пяната?


Стилистите припомнят, че косата преди нанасянето на пяната не трябва да е нито съвсем суха, нито съвсем мокра. В идеалният случай тя трябва да е влажна. Това ще позволи на пяната по-бързо и ефективно да си изиграе ролята и да оформи косата с лекота.


А по-слаба ли е пяната от гела?


Тук отново подчертаваме, че това са различни продукти и тяхното действие не е напълно еднакво. И все пак трябва да отбележим, че вярването, че пяната е по-слаба от гела не е много правилно. Знайте, че на пазара можете да откриете впечатляващи продукти, които могат да моделират с лекота и най-неподатливата на прически коса. Всичко зависи от марката и конкретните особености на продукта, който сте избрали.


Обратния ефект…


Ако използват прекалено голямо количество пяна, рискувате да направите косата си не само неестетична, но и да ѝ придадете състарен и съсухрен вид. Докато в малки количества пяната е истинска благословия за всяка жена (а и за професионалните стилисти), то в голямо количество недостатъците са повече от предимствата.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар