Къна или боя за коса да изберем?

кана за коса
Вече много трудно да откриете жена, която да не боядисва косите си. И докато някога това се е използвало просто за да се прикрият следите от възрастта и за да се постигне по-младежки вид, днес боядисването е по-скоро израз на суета и проява на естетика. Друг е въпросът, че не всеки избор на боя и на цвят е добър и не рядко се случва естественият цвят дори да превъзхожда онзи, който жената е избрала.


Кога да започнем да боядисваме косата си?


На този въпрос няма еднозначен отговор, най-вече защото никой не е длъжен да се боядисва и ако се чувствате добре с прошарените си коси, тогава чувствайте се свободни да си стоите такива, каквито сте. От друга страна, ако имате желание да го направите и се чувствате готова, тогава няма причина да отлагате дори и да сте на 18 или на 20 години.


Как да изберем подходящия цвят?


Експертите в грижата за косата винаги напомнят, че ако искате да постигнете добри резултати, тогава е винаги добре да изберете цвят, който по някакъв начин е близък до естествения Ви. В избора на цвят е по-важно да изберете по-скоро правилния нюанс, а не толкова цвета.


Боя или къна да изберем?


Къната винаги е много по-добро решение, защото тя е изключително силен и траен продукт. Освен това в редица азиатски култури тя е дълбоко вплетена в обществото и грижата за косата. Ако някога сте се чудили как жените в Индия поддържат косите си толкова наситени на цвят, дълги и блестящи, то отговорът се крие в къната. Тя е един натурален продукт, който не само няма да изтощи и повреди косата Ви, но напротив - ще я направи много по-красива, здрава и силна от преди.


Има ли недостатък къната?


Всъщност нищо не е идеално. Недостатък при къната е по-малкото разнообразие от цветове в сравнение с класическите бои за коса. При къната преобладават тъмните кафяви и черни нюанси, както и наситените червени багри.


А има ли къната друг недостатък?


Препоръчително е да внимавате при боядисването, защото къната цапа наистина много и ако попадне върху някоя дреха, тогава просто трябва да я отпишете. Освен това, ако изцапате ръцете или лицето си, можете да останете с петна от къната дори и няколко дни.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар