Как да се грижим за косата?

грижа за косата
Грижата за косата е дълъг и много сложен процес, който се простира далеч извън нашите представи и очаквания. Ако желаете да постигнете външен вид като този от рекламите за шампоани, тогава трябва доста да се постараете. Ще кажете, че това не е възможно, но аз бързам да Ви опровергая. Всяка жена може да постигне перфектен външен вид на своята коса, стига да спазва някои прости правила. Нека хвърлим един поглед на грижите за косата на кратко:


Пазете косата си…


За да имате хубава коса, много важен момент е да я пазите. Какво имаме предвид? След миене, докато Вашата коса все още е влажна, тя е доста податлива на повреждания и накъсване, а структурата на косъма може да се повреди. Разбира се, това не означава, че косата ще се начупи при най-алкото движение, но все пак бъдете предпазливи.


Боядисвайте разумно…


Боядисването на косата е доста сложен процес и няма защо да се лъжем - ако прекалите с него, това може да увреди косите Ви. Не третирайте косата повече от веднъж на 3 седмици, а след боядисване използвайте подхранващи маски и балсами. Ако имате възможност, използвайте къна. Тя е натурална и само ще направи косата Ви по-силна. Избягвайте твърде радикални промени в цвета, защото при такива се налага по-сериозно третиране на косъма.


Подрязвайте краищата…


За да расте косата здрава, лъскава и хубава, много е важно да да подрязвате леко краищата редовно. Един път в месеца по един сантиметър е разумно. Това не само, че ще предотврати цъфтеж, но и ще стимулира косата да расте по-бързо. Естествено, най-добре е това да се случва при вашият фризьор, който все пак разполага с професионални ножици за подстригване.


Внимавайте със сушенето…


Никога не доближавайте твърде много сешоара до косата за да не я изгорите. Освен това, бъдете много внимтелни с процедури като изправяне, защото именно това може да увреди косата най-много.


Полагайте допълнителни грижи през лятото…


Морската вода и слънцето изсушават косата и могат да я повредят доста сериозно. Това означава, че през този период от годината трябва да полагате допълнителни грижи за косата си. Използвайте овлажнители, балсами и маски, които съответстват на Вашата коса.


Използвайте подходящи шампоани…


Може би някои продукти за коса Ви се струват много приятни като аромат и опаковка, но не забравяйте да четете внимателно дали са подходящи за Вас или не. Ако имате мазна коса, тогава използвайте специализирани продукти именно за мазна коса.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар