Кога да разрешим на дъщеря си да използва грим?

младо момиче грим
Дали да позволите на своята дъщеря да слага грим или не е доста сложно решение, към което трябва да подходите едновременно разумно, но и не твърде консервативно. При всички случаи тинейджърите понякога могат да са доста дръзки и непокорни, ето защо важното не е да наложите на дъщеря си забрани като в девическо училище, а просто да бъдете неин доверен консултант, който тя да слуша с удоволствие. Ако сте прекалено крайна в забраните към момичето, има риск да я тласнете в точно обратната посока.


Как да постъпим?


Ако Вашата дъщеря е в гимназията, тя най-вероятно ще иска да използва грим, а оправданието ще бъде, че всички така правят. И Вие сте била тинейджърка и знаете как е. В такъв случай е добре да обясните на момичето, че гримът може да състари и изтощи кожата, така че е добре да го избягва. Важно е Вашата дъщеря да осъзнае предимствата на естествената красота и да залага на тях, защото тя скоро ще бъде пълнолетна и тогава всичко ще зависи от нея, така че сега може и да имате контрол над нея, но след някоя и друга година това няма да е така.


Запомнете:


Няма нищо лошо в това, че Вашата дъщеря иска да бъде красива. Важно е тя да осъзнае, че красотата идва от самочувствието и това да се чувства добре в кожата си. Освен това, обяснете на момичето, че трябва да подчертае своите качества, а не да се опитва да изглежда като друг човек, например като някоя съученичка, която всички харесват.


Какъв грим и козметика да разрешите на Вашата тинейджърка?


Вие самата бихте могла да и купите качествени козметични препарати за почистване на лице, някой много лек хидратиращ крем, почистващи кърпички, гланц за устни (безцветен или в деликатни нюанси), някой подходящ и заздравяващ лак за нокти (също прозрачен или в деликатни нюанси) и други подобни. Можете да осигурите на дъщеря си доста козметични продукти, които да са подходящи и дори полезни за нейната възраст и които да подчертават естествената и красота. Всъщност думите грим и козметика не бива да Ви плашат твърде много. По-важно е какво купувате и как ще се използва.


Коя възраст е подходяща?


За грижа за кожата никога няма неподходяща възраст. При грима обаче е малко по-различно и е добре момичето да се въздържа от употребата на грим преди 16 годишна възраст.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар