Бръсненето и мъжката кожа

бръсненето е полезно за кожата
Макар че понякога раздразва чувствителната кожа и може да предизвика дори зачервяване, всъщност бръсненето е изключително полезно за мъжката кожа. Това е една процедура, която ако се извършва не твърде често, може да има изключително положителен ефект и да окаже доста силно подмладяващо влияние. Освен познатите самобръсначки, доста удобен вариант са и мултифункционалните машинки за подстригване с приставки и заменяеми глави.


Колко често трябва да се бръснем?


Ако няма риск да имате проблеми на работното си място заради това, че сте отишли небръснати, най-добре би било да се бръснете приблизително на всеки четвърти ден или около 2 пъти в седмицата. Това ще даде възможност на кожата да се възстанови от предишното бръснене и да се облагодетелства от следващото. Ако се бръснете всеки ден, това може да раздразни и дори да разрани кожата.


Какви са ползите от бръсненето?


Бръсненето при мъжете има подобен ефект на пилинг процедурите при жените. Бръсненето премахва мъртвите клетки, стимулира кожата да се обновява и я поддържа млада, свежа и хубава. Само по себе си бръсненето дава предимство дори и на онези мъже, които не полагат никакви други грижи за кожата си, защото ги принуждава да се погрижат за лицето си дори и против волята им. Незабавно след бръсненето кожата на мъжа е чувствителна, понякога дори леко разранена, особено ако се е престарал, но след това кожата бързо се възстановява и става много свежа и гладка. Както вече споменахме обаче, твърде честото бръснене не е добра идея, защото може да има негативен ефект. От друга страна, ако оставяте брадата си да расте и не я бръснете или ако я бръснете само с машинка, никога няма да се облагодетелствате от това толкова полезно за кожата на лицето обгрижване.


След бръсненето…


За да се възползвате пълноценно от бръсненето и за да получите всички възможни ползи от него, препоръчително е след това да се погрижите за кожата си. На пазара се предлагат редица хидратиращи продукти за след бръснене и това не е случайно. След бръснене кожата може да бъде временно доста суха, така че не е зле да ползвате някакъв лосион или афтършейв. Те хидратират кожата в дълбочина и дезинфекцират ако има някакви наранявания. Някой от продуктите за след бръснене са под формата на лек крем, а други са с водниста консистенция. Кой от тях ще изберете, изцяло зависи от Вашите лични предпочитания.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар