Веждите - как да се погрижим за тях като професионалист?

оформяне на вежди
Веждите са първото нещо, което хората виждат в лицето ни когато застанем срещу тях. И за да не изглеждаме като пещерен човек, който излиза с дървена бухалка от някоя пещера, редно е да се погрижим за веждите и особено за тяхното оформяне.


От къде да започват веждите?


Ако спуснете една вертикална линия от веждите към носа, в идеалния случай веждите трябва да започват на една линия с външния край на ноздрата и не трябва да са по-навътре от средата на съответната ноздра. Разбира се, леки и едва доловими разлики са допустими, но трябва да се съди за всеки случай по отделно.


Преди да скубете маркирайте с молив…


Преди да започнете да скубете и оформяте веждите с пинцета, първо вземете една линийка и с молив отбележете до къде ще трябва да почистите от нежелани косъмчета. Щом веднъж започнете, скоро ще се уверите, че така се работи много по-лесно.


Изчислете къде да бъде най-високата част…


Така наречената дъга на веждата или най-високата част от нея трябва да бъде прецизно оформена. За да постигнете добра форма и за да излъчват Вашите вежди хармоничност, необходимо е да прокарате една мислена линия от външния край на носа, през външния край на ириса и така да продължите мислено до веждите. Най-високата част трябва да поставите именно там, където тази мислена линия преминава през Вашите вежди.


Обърнете внимание на подстригването…


Преди да сте започнали да скубете веждите, е добре да обърнете внимание дали не е необходимо да ги подстрижете. Запомнете, че това е много деликатна процедура, която изисква да оформяте косъмчетата и да режете едно по едно. Режете по съвсем малко, а ако се наложи да режете още, едва тогава се връщайте и повтаряйте процедурата.


Изберете стил на оформяне…


Добра идея е да помислите каква е формата на Вашето лице и да прочетете малко допълнителна информация за това кой тип вежди на кой тип лице подхождат. не всичко е подходящо за всеки, не забравяйте това. Може да Ви се струва, че друга жена изглежда чудесно с определен стил оформени вежди, но при Вас това може да не е точно така. И обратно.


Използвайте молив…


Когато сте оформили веждите можете да завършите картинката до съвършенство с молив за вежди. Това е финалната процедура, която ще направи веждите да изглеждат идеално.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар