Как да изберем подходящ цвят боя за коса?

изсветляване на коса
Изборът на подходящ цвят боя за коса е много сериозно решение, защото това е нещо, което цялостно ще засегне и коренно ще измени Вашата визия. Голяма грешка допускат много жени и мъже като отиват в магазина и купуват първата боя, чийто цвят им допадне, без да се замислят как ще изглежда този цвят на главата им. Все пак едно е да видиш боята за коса на кутия на щанда за козметика, а съвсем различно е да видите косата си в този цвят (в случай, че се получи точно той, разбира се).


Съобразете се с цвета на кожата си…


Обърнете внимание на цвета на собствената си кожа. Много е важно колко е тъмна или светла тя, както и какви нюанси има (по-розови, червени, жълти, кафеви, синкави и много други). От значение е имате ли лунички или не. Ако цвета на косата Ви се допълни успешно с цвета на кожата, това ще е много голям успех за Вас.


Цвета на очите…


Макар че кожата е по-важно да се допълва с цвета на косата, цвета на очите също е от много голямо значение. Много често хората правят несполучливи комбинации между очите си и цвета на косата, защото им се иска да се видят по различен начин. Истината е, че е добре да се търси баланс.


Какъв цвят да изберем?


Добре е да се спрете на цвят който да се отличава с не повече от два тона от Вашия. Независимо дали сте избрали по-светъл или по-тъмен цвят, разликата в рамките на два тона ще изглежда много натурална, естествена и ще Ви стои естетично. Можете да изберете, разбира се, измежду различни оттенъци, които да допълнят Вашата визия. Най-добрите в света стилисти, припомнят винаги, че е най-добре да вложим всички усилия за да подобрим това, което ни е дала природата, а не да се борим с даденостите си и да ги променяме. Както се казва, важно е да се движи по, а не срещу течението.


Какво да избягваме?


Избягвайте фрапантните промени в цвета на косата си. Ако например сте блондинка, вижте какво можете да направите с косата си при тези условия, а не се опитвайте да я направите гарваново черна. И обратно - ако имате черни очи, черна коса и матова кожа, няма да постигнете голям успех ако се опитате да се превърнете в блондинка. Друго, за което е добре да внимавате, това са твърде крайните цветови нюанси, например антрацитно черно, бяло русо, огнено червено. Тези цветова са доста “остри” и с тях трябва да се борави с повишено внимание.


Полезно:


Винаги боядисвайте косата си когато е немита. Естествената мазнина, която се съдържа в косъма ще защити косата Ви максимално от вредното влияние на боите и няма да им позволи да повредят косата.


Можем ли да се боядисваме сами?


Това е сложен въпрос. Разбира се, ме сте длъжни да посещавате фризьорски салон всеки път, но все пак е добре да разполагате с достатъчно умения за да се справите. Не разчитайте на случайността. Освен това, бихте могли да помолите за съдействие и Ваша приятелка, която има усет и опит в боядисването.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар