Най-важното, което трябва да знаем за пудрата

пудра за лице
Пудрата се счита за една от основите на грима на всяка жена. Почти всяка любителка на грима ще се съгласи, че това е един от най-важните елементи в процеса на гримиране. Правилното поставяне на пудра и чувството за умереност могат да предопределят разликата между това дали ще сте добре или зле гримирана, както и между това дали ще сте с много грим или с малко.


Избор на подходящ цвят…


Едно от най-важните неща при избора на пудра е това да се спрете на цвят, който да съответства възможно най-много на естествения цвят на кожата Ви. Ако изберете пудра, чийто цвят е твърде светъл, има реален риск да придобиете вид сякаш лицето Ви е набрашняно. Ако пък изберете твърде тъмен цвят, тогава лицето Ви ще изглежда все едно сте му залепили някаква маска. Изберете цвят като Вашия естествен или прозрачна пудра. Това са най-добрите възможни решения. Прозрачната, както се подразбира от името, няма да промени цвета на лицето Ви. Тя винаги е добра опция и алтернатива. От друга страна, тази пудра, която е с Вашия естествен телесен цвят пък, би Ви паснала идеално и така няма да си личи, че носите грим, но едновременно с това кожата Ви ще изглежда идеална..


Вид пудра…


Най-често използваната съставка в пудрата за лице е талк. Тъй като има хора, които наблягат на естествените продукти, не малко известни марки използват пудра, която е изградена на базата на царевица или ориз. Доколкото това звучи приемливо, то не винаги е най-доброто решение за Вашата кожа. Така например, ако страдате от акне, пудрата създадена на базата на ориз може да не е най-удачното решение, защото тя може да предложи хранителни вещества за развитието на бактериите, които причиняват акне. От тази гледна точка, пудрата на базата на талк е по-предпочитано решение от не малко хора.


Поставянето на пудрата преди дълъг и натоварен ден…


Когато се гримирате преди дълъг работен ден, професионалистите препоръчват да внимавате с количеството грим и да нанесете по-лек слой пудра. Така през деня това ще Ви позволи да нанасяте повторно малки количества пудра за да матирате отблясъците и да предотвратите омазняване на лицето. Ако обаче сте сложили твърде много пудра още от сутринта, това ще попречи да я използвате отново по-късно, защото ще създадете ефект на маска.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар