Как да защитим кожата си докато сме на плажа?

грижа за кожата на плажа
Лятото е любимият сезон на повечето хора, а за мнозина това време от годината се свързва със забавления край морския бряг. Разбира се, това може да бъде и полезно, но може да се превърне и в опасна заигравка със здравето. Всички вече може би сме чували за рисковете, които носи слънцето на кожата, но нищо не пречи да преговорим още един път на кратко как да защитим себе си и любимите си хора докато сме на почивка на морето.


Часовете…


Първото, което можем да направим за да защитим кожата на тялото и лицето е да внимаваме с часовете, в които се излагаме на слънце. Дерматолозите съветват да стаим на сянка през най-горещите часове от деня и да не се излагаме на опасните слънчеви лъчи между 10 сутринта и 4 след обяд. Това е най-добрата защита, защото през тази част от деня слънцето е изключително силно. Освен че ще изгори кожата Ви, не е малка и вероятността да се почуствате твърде изтощени и отпаднали след това, защото слънчевото облъчване е наистина много интензивно през тези часове.


Слънцезащитните продукти…


Изберете качествени слънцезащитни продукти. Препоръчително е да използвате слънцезащитен крем, който е най-малко фактор 30. Много е важно да сте сигурни, че продуктът е водоустойчив и няма да се отмие още при първото намокряне! Водоустойчивият слънцезащитен крем би трябвало да издържи на 40 минути игра в морето, а силно водоустойчивият - на около 80 минути.


Как да нанасяме слънцезащитния крем?


Най-добре е да нанесете слой от слънцезащитния продукт поне 30 минути преди да сте се изложили на преките слънчеви лъчи. Така кремът ще е попил достатъчно добре в кожата и ще Ви предпазва по-ефективно. Дерматолозите съветват да нанесете крема преди да сте облекли банските си, защото така ще покриете по-голяма част от тялото. За да подкрепим тяхното мнение ще Ви припомним за това колко много хора можете да видите на плажа, чиято кожа е най-изгоряла именно около ръбовете на банския костюм.


Не разчитайте единствено на слънцезащитните продукти…


Разбира се, че всички трябва задължително да предпазваме кожата си от слънцето. Но не бива да разчитаме единствено на това. Добре е да се взимат много други предпазни мерки. Така например, специалистите съветват да се възползваме от шезлонзи с чадъри, сянка на дървета и други подобни докато сме на плажа или пък да търсим сянката на крайбрежните заведение, където да пием по-голямо количество вода и безалкохолни напитки докато се радваме на слънцето от страни. Добре е освен крем да използваме и шапки с периферия, които да ни предпазват. Ако ранобудни птички, най-добре да отидете на плаж около 7 - 8 часа сутринта. Ако пък това Ви се вижда твърде рано, тогава оставете за не по-рано от 3 след обяд.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар