Как да се погрижим за кожата си след ден на плажа?

ден на плажа
Любовта към морето и слънцето е всеобща. Това е нещо, което радва и малки, и големи. Не бива обаче да забравяме, че морето и слънцето могат не само да са здравословни, но и да изтощят кожата. По тази причина, за да се облагодетелстваме максимално и да извлечем само ползи от деня на плажа, ние трябва да положим някои малки грижи за кожата си.


Взимането на душ…


След като се приберете от плажа трябва да вземете душ възможно най-скоро. Важно е след като сте използвали слънцезащитен крем и сте плували в морето да отмиете препаратите и солта от кожата си. Кожата Ви е поела достатъчно соли, а препаратите вече са си свършили работата, така че идва момент да позволите на кожата си да диша свободно. Използвайте натурален сапун или хидратиращ душ гел, а не обикновен сапун. Обикновените сапуни изсушават кожата, а след плаж Вие не се нуждаете от допълнително изсушаване.


След баня…


След като сте подсушили кожата си идва ред на мляко за тяло или хидратиращо масло. Важно е кожата да се овлажни и подхрани за да не изсъхва.


Погрижете се за стъпалата…


След като сте вървели боси по пясъка, кожата вероятно значително се е ексфолирала, но най-вероятно е и доста изсъхнала. Добре е да нанесете на стъпалата хидратиращ крем за стъпала, който ще премахне усещането за сухота и за опъване на кожата. Полагането на овлажнител на стъпалата след плаж ще Ви накара да се почуствате все едно току що сте били на педикюр.


Ами косата?


Много е важно да обърнете специално внимание на косата. След плаж тя най-вероятно е изсушена от действието на морската вода, солта и слънцето. Важно е да я измиете с мек и деликатен шампоан, а не със силен и изсушаващ. Използвайте нещо леко, което може да се ползва всеки ден. След това поставете маска за коса за да подхраните косъма в дълбочина.


Лицето…


След цял ден на открито, в морето и под слънчевите лъчи е време да се погрижите за лицето. Поставете нощен крем или ако сте по-млади тогава използвайте просто лек хидратиращ крем, който да овлажни кожата.


Устните…


След плаж устните имат нужда от специална грижа. Тяхната кожа е изключително тънка и деликатна, така че трябва да сте особено внимателни с тях. Задължително им сложете малко балсам за да се подхранят и омекнат.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар