До каква степен защитават от слънцето BB и CC кремовете?

bb крем слънцезащита
BB и CC кремовете наистина предлагат добра защита от вредното влияние на слънчевите лъчи. Но дали са достатъчно силни за да защитят Вашата кожа при продължително излагане на слънце и особено ако Ви предстои да прекарате един ден на плажа?


Какво предлагат BB и CC кремовете?

BB и CC кремовете предлагат известна защита от вредните ултравиолетови лъчи. Те са доста ефективни когато излизате на разходка, на кафе с приятели, на пикник под някое дърво в парка, ако отивате с колата някъде или ако просто отивате на пазар. Тяхната защита обаче се простира до тук.


Кога не могат да Ви помогнат BB и CC кремовете?

Ако планирате да прекарате деня на плажа или да се разхождате по обяд или да спортувате на слънце (например ако играете тенис в слънчево време) или просто ако ще прекарате на открито повече часове, тогава не е достатъчно да разчитате на защитата на BB и CC кремовете. Действително те защитават кожата от изсушаване, леко хидратират и подобряват тена и имат известен фактор слънцезащита, но тяхната формула не е създадена специално за да Ви защитава от слънцето, а по-скоро за да предложи и тази защита.


Ползата от BB и CC кремовете…

Ползата от BB и CC кремовете до голяма степен се изразява в това, че няма да забравите да сложите на лицето си защита против слънчевите лъчи когато излизате на вън, просто защото ще го направите в процеса на гримиране без дори да се замисляте за това. Със сигурност тези кремове ще Ви защитят в някаква степен, но това далеч не е достатъчно.


Рисковете…

Основния риск при използването на BB и CC кремовете се състои в това, че те могат да Ви предложат фалшиво усещане за сигурност и да изложите кожата си на твърде силни и изгарящи слънчеви лъчи докато си мислите, че сте защитени. Защомнете, че това не е така, а лицето Ви се нуждае от специално създаден за целта слънцезащитен продукт. Да не говорим, че при много BB и CC кремове формулата не е достатъчно добре балансирана и те предпазват в различна степен от различните ултравиолетови лъчи.


Изводите…

Доколкото BB и CC кремовете предлагат известна защита, тя далеч не е достатъчна при продължително излагане на слънце или при излагане на интензивна слънчева светлина. Специалистите припомнят, че BB и CC кремовете не заместват специално създадените за целта слънцезащитни продукти.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар