Как правилно да използваме крем против слънце?

слънцезащитен крем
Дори и да имате най-качествените слънцезащитни продукти от ново поколение и дори да сте купили кремовете с най-висок защитен фактор, ако не ги използвате правилно няма да получите ефектът, на който със сигурност се надявате. дерматолозите алармират, че неправилното използване на слънцезащитен крем намалява неговата сила да Ви предпази от ултравиолетовите лъчи.


Спазвайте правилния ред


Слънцезащитния крем трябва да бъде последното нещо, което да нанесете на кожата си ако не носите грим. Единствено гримът се поставя след това (в случай, че искате да слагате грим, разбира се). Ако използвате лосиони и овлажнители за тяло, тях трябва да поставите не по-малко от 20 - 30 минути преди да поставите слънцезащитния крем. Това е важно за да може върху кожата Ви да се формите желания слънцезащитен слой.


Дайте време на Вашия крем да подейства


След като сте нанесли слънцезащитен крем е редно да изчакате 20 - 30 минути, в които кремът да изгради защитен слой на повърхността на кожата и да я защити. Въпреки това, съществуват кремове, които започват да действат незабавно, но ако не сте сигурни, че Вашият е такъв, тогава най-добре почакайте.


Поставете достатъчно слънцезащитен крем


За лицето е добре да използвате около ¼ чаена лъжичка крем, макар че количеството може да варира според консистенцията на самия крем. Още ¼ поставете на шията, а на тялото поставете повече - около 2 чаени лъжички.


Поставяйте внимателно


Втривайте в кожата без да търкате, а единствено с нежни и галещи движения. Много е важно да не наранявате кожата си, защото здравата кожа е по-добре защитена от слънцето.


Нанасяйте повторно на всеки два часа


Ако сте на плажа, плувате, потите се обилно или просто стоите на слънце по-дълго време, Вашата кожа е много важно да бъде намазана повторно след два часа, а след това да повтаряте процедурата отново и отново през същия интервал от време. Редовното повторно нанасяне на слънцезащитния крем гарантира, че кожата Ви ще остане надеждно защитена за по-дълго време.


А винаги ли е задължително да използваме повторно крем на всеки два часа?


Ако сте на закрито, например на работа, на училище или някъде на сянка, най-вероятно няма да има необходимост да нанасяте още и още крем час по час, а ще е напълно достатъчно да се намажете веднъж сутринта преди да излезете.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар