6 съвета за по-ефективно действие на слънцезащитния крем

защита на кожата от слънцето
Искате ли да извлечете наистина максимална полза от слънцезащитния си крем? Тези няколко съвета по-долу ще Ви бъдат доста полезни за да го постигнете. Просто ги прочетете и имайте едно на ум за тях всеки път когато ползвате крем против слънце.


Съвет №1

Всеки ден използвайте слънцезащитен крем без изключение. Може и на вън да е облачно, дъждовно, да духа вятър и да вали, но Вие трябва да сте защитени. Използвайте слънцезащитен крем дори и когато сте вътре и не излизате на вън. Ултравиолетовите лъчи проникват през прозорците у дома и в офиса, а също така и през облаците когато времето е лошо.


Съвет №2

Превърнете използването на слънцезащитен крем в навик, особено ако взимате антибиотици или често ексфолирате кожата си! Причината е, че антибиотиците и продуктите, които ексфолират кожата могат да предизвикат свръх чуствителност към светлина.


Съвет №3

Ако искате да почистите кожата си от слънцезащитен крем ще направите това много по-лесно с помощта на продукт на маслена основа, отколкото с вода. Причината е, че повечето слънцезащитни филтри са масноразтворими. За това е по-лесно да ги почистите с почистващи масла или с продукт, който е специално създаден за отстраняване на грим.


Съвет №4

След като сте били цял ден със слънцезащитен крем, вечерта е редно да го почистите по същия начин, по който се почиства кожата от грима. Това ще защити кожата Ви от евентуални възпаления и раздразнения и ще предотврати евентуално запушване на порите, което не е изключено при употребата на слънцезащитни продукти.


Съвет №5

Когато излизате просто на разходка или по работа, не бива да забравяте да нанесете слънцезащитен крем. Дерматолозите съветват да го нанесете поне на тези части от тялото, които не са покрити с дрехи. Това включва лицето, ръцете, краката (ако сте с къси панталони или поли), горната част на стъпалата ако сте с чехли, врата (предната и задната страна). Ако си бръснете главата или страдате от оплешивяване нанесете слънцезащитен крем там, където кожата Ви е открита.


Съвет №6

Водоустойчив не означава за постоянно

Слънцезащитните продукти много често са водоустойчиви, но все пак те трябва да се нанасят отново и отново през определени периоди от време. Така например ако се били в морете или дори и ако само сте се изпотили обилно, Вие трябва да нанесете отново от крема. Мазнината която кожата отделя може да доведе до прочистване на кожата от слънцезащитния крем и да я изложи на риск.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар