Може ли да се слага слънцезащитен крем на лицето?

слънцезащитен крем на лицето
Поставянето на слънцезащитен крем на лицето не само е възможно, но дори е задължително. Именно лицето е тази част от тялото, която е най-изложена на слънчеви лъчи, а по едно нещастно стечение на обстоятелствата именно там кожата е най-нежна и чувствителна. Но внимание - кремовете за тяло и лице са различни!


Защо трябва да поставяме слънцезащитен крем на лицето?


На първо място това е задължително от гледна точка на грижата за здравето. Поставянето на крем ще Ви предпази от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи. Втората причина е, че именно слънцето е един от основните фактори, които състаряват кожата и я правят повяхнала. Защитата от слънцето по подходящия начин ще Ви осигури по-млада и здрава кожа за по-дълго време.


Има ли различни слънцезащитни кремове за тяло и за лице?


Да, кожата на лицето трябва да се третира със специален слънцезащитен крем, който е предназначен конкретно за кожата на лицето. Такъв крем може да се постави на цялото лице дори и върху устните и в по-голяма близост до очите. Във всеки случай, ако не разполагате със специален слънмцезащитен крем за лице е по-добре да нанесете на части от лицето нормален слънцезащитен крем, отколкото да излезете без никакъв. Лошото при слънцезащитния крем за тяло е, че той не е подходящ за кожата около очите и устните.


А зоната около очите?


Това е частта от Вашето тяло, на която трябва да отделите най-голямо внимание, защото кожата около очите е няколко пъти по-тънка и чувствителна в сравнение с останалата част от тялото. Зоната около очите трябва да се третира със специален слънцезащитен крем за очи, но ако не разполагате с такъв можете да използвате и онзи, с който защитавате кожата на лицето си. Моля обърнете внимание, че тялото и лицето трябва да се мажат с различен крем.


Може ли слънцезащитния крем да има естетически свойства?


Да, може. Редица слънцезащитни кремове за лице съчетават например слънцезащитен крем с лек фон дьо тен, което ще съчетае разкрасяването на кожата и грижата за нея в една процедура.


Трябва ли да почистваме лицето от слънцезащитния крем?


Да, слънцезащитния крем трябва да се почиства от лицето така, както почиствате грима си всеки ден. Почистване само с вода може да не е достатъчно, ето защо се препоръчва почистване с продукти, които се предназначени за отстраняване на грим и са създадени на маслена основа. Неотстраняването на крема от лицето може да доведе до поява на пъпки, запушване на пори, зачервявания и кожни раздразнения и други.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар