Слънцезащитен крем за около очите

слънцезащитен крем за очи
Кожата около очите се счита за може би най-деликатната част от тялото. Тя е приблизително 10 пъти по-тънка и нежна в сравнение със средната дебелина на кожата, която порива останалата част от тялото. Това само по себе си говори, че кожата около очите се нуждае от много повече грижи за да се запази нейната младост, за да остане здрава и за да се неутрализира вредното влияние на околната среда. Какво можем да направим?


Специален крем за защита на очите…


Вече съществуват специални слънцезащитни продукти за защита на по-деликатната кожа около очите. Дерматологично тестваните за защита на кожата около очите от ултравиолетови лъчи се отличават от продуктите за кожата по останалата част от тялото с това, че не дразнят кожата на очите и се понасят изключително леко и деликатно от околоочната зона. Тези кремове имат различен фактор, който подобно на останалите слънцезащитни продукти може да варира в широки граници - фактор 15, фактор 20, фактор 30, фактор 50. Специалистите съветват при продължително излагане на силни слънчеви лъчи и при посещение на плажа да разчитаме на продукти с фактор най-малко 30.


Къде могат да се нанасят слънцезащитните кремове за очи?


За разлика от останалите продукти за слънцезащита, околоочният слънцезащитен крем може да се нанася в цялата област от веждите до скулата. Той е подходящ дори за нанасяне върху кожата на клепачите, което само по себе си прави доста голямо впечатление, тъй като тази зона е изключително придирчива.


Задължително ли е да купуваме такъв продукт?


Дерматолозите съветват хората да не подлагат на риск здравето и кожата си. Още повече, че това е много деликатна част от тялото, която се нуждае от сериозна защита.


Ще забави ли един такъв продукт стареенето?


Употребата на околоочен слънцезащитен крем може значително да забави стареенето. Имайте предвид, че кожата около очите първа бърза да издаде истинската Ви възраст, а един такъв продукт ще забави появата на първите бръчки около очите, защото слънцето е един от основните фактори, които причиняват стареене.


Заключението…


Макар че околоочният крем за защита на кожата от вредното влияние на слънчевите лъчи не е най-популярният слънцезащитен продукт, това трябва да се промени, защото необходимостта от него е може би най-голяма именно в тази уязвима и чувствителна част на тялото.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар