Съвети за здрава коса

здрава коса
За да имате здрави нокти, много е важно да се грижите за тях правилно, да се храните пълноценно и да имате определена рутина на поддръжка. Ето няколко неща, които не е препоръчително да правите ако искате да имате здрав и хубав маникюр.

Не използвайте ноктите като инструмент

Когато поправяте ножицата, използвайте съответните необходими инструменти от кутията с инструменти вместо да превръщате ноктите си в отверка. Може да ви се струва, че ноктите остават здрави и им няма нищо, но за тях това е голям стрес и се отразява на здравето на нокътя чак до самата основа.

Не белете стария лак

Чопленето и лющенето на стария лак ще повреди повърхността на нокътя и дори нокътното легло. Една от причините за лющенето на стария лак е ако сте сложили твърде много. Ако придобиете навика да използвате съвсем тънък слой лак, всъщност резултатът ще е по-естетичен. Лакът ще изсъхне по-бързо и със сигурност ноктите ви ще запазят хубавия си вид за по-дълго време.

Бъдете внимателни в избора на продукти

Научете се да четете етикетите на лаковете за нокти, втвърдителите, лакочистителите и така нататък. Знайте че много от продуктите за нокти съдържат вредни химикали, които в дългосрочен план могат да навредят на ноктите. Много обаче, далеч не означава всички. Има, разбира се, и продукти, които няма да ви навредят по никакъв начин.

Антибактериалните препарати

Много жени прекаляват с употребата на антибактериални препарати за почистване на ръце. Разбира се, когато сядате да се храните, а няма как и къде да измиете ръцете си, употребата на подобни продукти може да ви защити от куп зарази, но това не означава, че трябва да замените миенето с вода и сапун с антибактериален продукт. Повечето от тези продукти могат да са безвредни за ръцете при употреба от време на време, но ако превърнете това в навик и започнете да ги използвате по-няколко пъти на ден, то това би могло да се отрази зле не само на кожата на ръцете, но и на хубавия маникюр.

Поддържате ръцете и ноктите хидратирани

В повечето случаи, хората имат нокти и ръце, които са поне в известна степен недостатъчно хидратирани. Въпреки това, хидратирането може да е ключът към по-красиви ръце. Зехтинът и кокосовото масло правят чудеса, защото правят кожата на ръцете по-сияйна, ноктите - по-блестящи, а кожичките около ноктите по-меки и лесно податливи на поддръжка.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар