Рисковете на некачественото боядисване

неравномерно боядисване
Боядисването на косата изглежда за повечето жени една доста интересна заигравка и те често се впускат в дръзки опити да направят нещо оригинално с косите си. Много често обаче тези опити завършват с гръм и трясък, а косата, която в началото просто е имала нужда от леко освежаване, сега изглежда просто абсурдно и дори човек може да изпитва ужас при мисълта да се покаже на улицата. Какви са най-честите грешки, които жените допускат когато експериментират с косите си?


Неподходящия цвят


Това е най-честата грешка, която една жена може да допусне с косата си. Ако имате много тъмна коса, но искате да я направите руса, това няма как да остане незабелязано и ще стои в повечето случаи някак фалшиво и изкуствено. Най-вероятно нюансите няма да изглеждат като на опаковката с боя за коса, а ще приличат по-скоро на несполучлива рисунка с моливни боички. Същото и ако потъмнявате твърде много. Доста жени имат по-светли коси, но искат да ги докарат с цвят на гарван. Не е нужно да казваме, че това си личи от километри и няма как да не се забележи и да изгледа естествено.

Решението


Единственото възможно решение е да променяте косата си в рамките на два тона от цвета, който имате, като разбира се имате свобода на действие с отенъците. Ако имате много светло рижа коса можете лесно да я направите руса или червеникава. Ако сте с лешникови нюанси лесно можете да добиете някой привлекателен шоколадов нюанс. Но запомнете - винаги с мярка!


Кичурите


Опитите на много момичета да си направят кичури завършват с очевидното усещане, че нещо много здраво се е объркало. Кичурите често са в неподходящи цветове и вместо да преливат от един в друг цвят деликатно, те по-скоро могат да създадат ефекта “Кроела Девил”.

Решението


Решението в случая е да не се оставяте в ръцете на неопитен коафьор, а също и да избягвате експерименти. По-скоро бихте могли да се доверите на приятелка, която е успяла да постигне много добри резултати със себе си или да посетите фризьорски салон, в който сте сигурни, че умеят да правят точно това, което Вие желаете.


Къната


Понякога може да се случи да експериментирате с къна. Ако сте доволни от цвета, тогава ще сте доволни за дълго, защото къната е много трайна и не пада лесно. Тя ефективно ще покрие косите за доста дълъг период. Ако обаче не сте доволни, тогава става лошо. Причината е същата. Ако не харесате цвета, тогава ще трябва да свикнете с мисълта, че няма как да го промените. В повечето случаи опитът да се промени цвета на къносана коса остават неуспешни.

Решението


Просто помислете добре дали наистина желаете това, което съответния продукт предлага и готови ли сте да понесете леко факта, че може и да не се харесате след това.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар