Подрязване на косата

подрязване на краищата
Колкото и да звучи иронично, тайната на хубавата и дълга коса е… редовното подстригване. Да, точно така, правилно сте чули. Специалистите считат, че именно редовното подстригване е това, което ще стимулира косата да расте по-здрава и по-бързо, да придобие повече еластичност и блясък. Разбира се, тук трябва да добавим, че не е нужно да отрежете много, а просто трябва да отстраните съвсем малко от краищата. Не малко жени се страхуват да режат от косата си след като са чакали толкова дълго време за да порасне, но не забравяйте, че колкото по-често режете толкова повече тя ще продължава да расте бързо.


Колко често трябва да подрязваме косата?


Най-добре е да подрязвате косата един път в месеца приблизително. Някои специалисти считат, че е най-добре това да се прави при пълнолуние, тоест веднъж на 28 дни. Вярва се, че подрязаната при пълнолуние коса по-бързо ще възстанови и компенсира изгубената дължина и по-лесно ще възвърне добра форма.


Колко да режем?


Всичко зависи от индивидуалния случай, но най-общо казано косата на човек расте за около 30 дни с малко над 1 сантиметър. По тази логика, ако желаете да задържите дължината си непроменена трябва да подрязвате по около сантиметър.


Подрязването ще реши проблемите с цъфтежа…


Когато косата се остави дълго време без подрязване, започва да се забелязва лек “цъфтеж” в краищата, което е сигнал за изтощение. Видите ли подобно нещо, не отлагайте посещението във фризьорския салон. Достатъчно е да се премахнат само връхчетата и косата отново ще “оживее”. Освен че ще се справите с цъфтежа, редовното подрязване на косата ще я поддържа равна и добре оформена - усещане, което се изгубва скоро след като сте се подстригали за последно. От друга страна, равно подрязаните краища създават усещането за здрава и поддържана коса.


А преди или след боядисване да се подрязват краищата?


Това наистина няма значение и е въпрос на лични предпочитания на самия човек и на фризьора, който извършва процедурата.


Подстригването може ли да се направи в едно посещение заедно с боядисването?


Най-общо казано да, може. Това обаче на дали е най-доброто решение. Имайте предвид, че както подстригването, така и боядисването изискват някакво техническо време, което няма как да бъде спестено, а фризьорът гледа на своето време от гледна точка на парите, които ще спечели. Погледнато от този ъгъл, най-добре е да изберете различни посещения в салона за подстригване и боядисване, а не да слушате стилиста, който гледа да съчетае много услуги на куп.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар