Неомазняващ слънцезащитен крем за мъже

слънцезащитен крем за мъже
Когато става дума за предпазване на кожата от слънцето, жените доста по-често от мъжете постъпват разумно. Дамите не се подлагат на риск и използват слънцезащитен крем, докато много мъже подценяват опасността и считат, че за тях това не е необходимо. Когато говорим за човешката кожа обаче, тъкмо обратното е факт. Мъжката кожа е и винаги е била по-чувствителна от женската и ако женската се влияе от вредните условия на околната среда, то мъжката се влияе много повече.

Освен това, мъжете доста по-често прекарват много време на вън на открито в спорт, разходки, занимания в градината, каране на колело и други подобни, докато жените прекарват повече време на закрито и в затворени помещения. Дори и когато са на открито, жените прекарват под пряката слънчева светлина по-малко време спрямо мъжете. Ето защо е време и мъжката половина от човечеството да поеме контрол върху грижата за здравето си и да започне да използва слънцезащитни средства.


Защо много мъже избягват кремовете против слънце?


Едно от нещата, които масово повечето мъже мразят е усещането за мазна кожа и чувството, че след като сте нанесли крем кожата е лепкава и хлъзгава. Това може да накара всеки, дори и най-загрижените за здравето си представители на силния пол, да се откажат от здравословния навик.


Иновацията в слънцезащитните продукти


Нетърпимостта, което много хора имат към мазните слънцезащитни кремове е причината, поради която някои компании, които се специализират в производството на висококачествени козметични продукти, се опитват да премахнат този проблем и да създадат продукт, който е лишен от мазнина. На пазара вече съществуват някои доста интересни препарати за защита от слънчевите лъчи, които не съдържат абсолютно никаква мазнина и усещането е, че не сте намазани с нищо. В същото време, кожата Ви е напълно защитена, но комфортно суха и чиста, защото продукта попива незабавно подобно на вода.

По отношение на фактора те варират в широки граници, както и класическите кремове за защита от слънце. Можете да откриете продукти с фактор 15, фактор 30, фактор 40 или 50.


Предимствата


Макар и по-чувствителна, мъжката кожа е по-дебела от тази на жените. По тази причина с не много грижи силния пол може да постигне много добри резултати и от гледна точка грижа за външния вид. С подходящите слънцезащитни продукти, един мъж може лесно да направи така, че да запази младежкия си облик за доста дълго, дори и след 40-те.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар