Редовният масаж може да намали проблемите с целулита

Какво представлява целулита?


Тяло без целулит
Целулита е сериозен естетически проблем за много жени, независимо от възрастта и от телосложението. Понякога можете да откриете млада жена със слаба фигура и много целулит, макар и да е на 20 години. Друг път можете да откриете жена, която е над 40 и има по-заоблени форми, но няма целулит. Това е доста сложно и зависи от редица фактори, но най-важният от тях показва, че обикновено във всички случаи на целулит има слабо кръвообращение в подкожния слой. Резултатът е набръчкана и неравна кожа, която има състарен вид и неатрактивен вид. Сам по себе си целулитът е мазнини, които обаче имат свойството да се премахват по-трудно.


Как да се справим?


Тъй като един от основните проблеми при образуването на целулит е слабото оросяване на подкожния слой и натрупването на мастна тъкан, то всичко, което подобрява кръвообращението е добре дошло. Разбира се, това включва здравословно хранене, физически упражнение и много движение и масажиране. Често ще чуете, че кремовете против целулит не са ефикасни, но това всъщност не е истина. Факт е, че те имат загряващ ефект. Ако масажирате със специален крем за целулит зоната на корема, бедрата и задните части редовно и в съответствие с това, което пише на съответната опаковка, то резултатът няма как да закъснее. Разбира се, ако очаквате чудеса, това няма как да стане, но резултатът след масажа и с употребата на крем със сигурност ще е по-голям, отколкото ако не правите нищо по въпроса. Масажирането с целулитен крем не само ще Ви помогне да се справите по-лесно с целулита, но и ще придаде по-хубав облик на кожата Ви. Масажът ще помогне да се освободите от токсините, които се натрупват в мастните тъкани, за което ще помогне именно подобреният приток на кръв и кислород.


Защо толкова много хора имат целулитни натрупвания?


Основната причина се крие в нездравословното хранене и намалената двигателна активност. Това цялостно стимулира натрупването на мастна тъкан, а не само на целулит. Противниците на теорията за целулитните кремове и масажите най-често предлагат спорта като най-добра алтернатива. Какво бихме Ви препоръчали ние? Най-вероятно оптималното решение е да съчетаете двете практики, защото така ще имате най-добри резултати. Така ще атакувате проблема на различни равнища и ще намалите устойчивостта на упорития целулит.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар