По-млади и красиви с киви

киви за здраве
Витамин С е изключително важна съставка в менюто на всеки човек, защото именно той играе най-важна роля в производството на колаген. Колагенът от своя страна, може да бъде определен като структурния цимент в човешкото тяло. Под кожата, колагенът е фиброзна тъкан, която придава на кожата опора и форма. Колкото повече кожата остарява, толкова повече колаген започва да губи и това се превръща в проблем.

Когато дишаме отвратителните изгорели газове на колите, пушим цигари (или просто стоим в компанията на човек, който пуши цигари), както и когато лежим под слънчевите лъчи, в нашето тяло се случват вредни за нас оксидантни реакции, които засягат както тялото като цяло, така и разбира се самата кожа като част от това тяло.

Витамин С, Е и бета каротин са потенциални антиоксиданти, които попиват вредните продукти от оксидантните процеси и така намаляват вредите върху кожата от съответното вредно влияние.
В големи дози витамин С, Е и бета каротин помагат да се защити кожата от слънчеви изгаряния и като цяло я правят по-устойчива на всичко, което може да я нарани. Когато приемаме всички тези витамини под формата на таблетки обаче, техният положителен ефект намалява и те не са толкова добра защита от оксидантните процеси. Как тогава да действаме? Много просто. Избягвайте таблетките и яжте много по-големи количества храни богати на антиоксиданти, основно плодове и зеленчуци.

Учените обръщат специално внимание на портокалите, лимоните, грейпфрутът и на краля на цитрусовите плодове - кивито. Те подчертават, че яденето на антиоксидантни храни, например киви, може да няма онзи незабавен ефект, който би имало инжектирането на колаген, но рано или късно резултатът ще е същия, а дори и по-добър, защото докато в козметичният салон специалистите работят само върху изгледа на кожата, то кивито работи на всички нива започвайки от вътрешността на тялото и достигайки до най-повърхностния слой на кожата. Всичко това прави кивито наш пръв приятел.

Малкият зелен и ароматен сладко кисел плод се явява един от най-добрите възможни източници на антиоксиданти и е истинска натурална терапия по разкрасяване. След няколко дни редовна консумация на киви и превръщането на този плод в значителна част от диетата ви, със сигурност ще забележите, че кожата ви става видимо по-плътна, стегната, блестяща и с много по-добър оттенък, сякаш сте ползвали услугите на най-добрия козметичен салон.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар