Красота с ядки и овес

ядки и овес
Една много добра стъпка към по-атрактивния външен вид е замяната на сутрешния кроасан с овесени ядки или мюсли. Това ще увеличи приема на важни за тялото мазнини, на витамини от групата В и потенциално ще увеличи приема на антиоксиданти и витамин Е.

Витамините от група В лесно могат да бъдат наречени “витамини на кожата”. Това е така, защото дефицитът на витамин Е често може да се види и с просто око. А резултатът не е красив и се изразява в суха и люспеста кожа.

Пълнозърнестите храни са много по-полезни от рафинираните, защото при рафинираните продукти (какъвто е белия хляб) е отстранена обвивката на самото семе. По ирония на съдбата обаче, именно в обвивката са едни от най-полезните хранителни вещества.

Ето защо някои специалисти в сферата на храненето съветват да прибавяте към вашите мюсли или овесени ядки една или две лъжици овесени или пшеничени трици, което ще ви набави много ценни хранителни вещества.

Полезни за кожата и за външния вид като цяло мюсли можете да си направите сами и у дома. Просто комбинирайте натрошени бадеми, изсушени плодове, пълнозърнести овесени ядки и малко трици.

Можете да накиснете всичко това за през нощта в нискомаслено прясно мляко, кисело мляко или изцеден от вас плодов сок. Така ще сте спокойни, че сте нахранили кожата с всичко, което и е необходимо.

Ядките също са много важна част от правилното хранене. Те съдържат ценни мастни киселини, витамини Е и В. Едно старо проучване се концентрирало върху това, как ще се отрази на хора, които са прекарали сърдечен удар, ако в продължение на 6 седмици консумират по 50 грама фъстъци на ден.

Две от жените в изследването забелязали, че с течение на програмата получили изключително голямо подобрение на косата и ноктите си, каквото не били имали до тогава. Днес учените могат да кажат, че жени които години наред са се хранили на нискомаслена диета могат да получат изключително много ценни мастни киселини от прости, но полезни и вкусни продукти като фъстъците.

Ядките обаче са полезни ако се консумират и в съвсем малки количества. Не е нужно кой знае колко - една малка шепа от любимите ви ядки на ден е чудесен източник на енергия и чудесна грижа за здравите нокти и красивата коса.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар