Красотата се “строи” с протеин

протеин красота
Кожата, косата и ноктите са това, което прави един човек повече или по-малко красив. В същото време, същите тези кожа, коса и нокти са изградени основно от протеин. Независимо дали става дума за кератин, колаген или еластин, всички те са еднакво важни. Те правят кожата здрава, устойчива, еластична и забавят появата на бръчки.

За щастие, повечето от нас ядат достатъчно количество протеин, който най-често си набавяме от месо, пиле, риба, яйца, бобови храни и млечни продукти.

Проблемът започва тогава когато много жени в стремежа си да поддържат хубава фигура и да не трупат мазнини заложат на нископротеинова диета. Тогава се случва така, че именно в опита си да изглеждат перфектни, те губят красотата на косата, ноктите и кожата.

Но ако протеинът е толкова важен, означава ли това, че трябва да ядем прекалено много от него?

Ако изгаряте много калории всеки ден и спортувате активно, тогава вашето тяло се нуждае от допълнително количество протеин, които да помогнат на тялото да поправи щетите. И атлетите и бодибилдърите имат много висока нужда от протеин. Но огромните стекове и протеинови шейкове няма да направят мускулите ви по-големи или кожата ви по-хубава. Истината е, че ако консумираме повече протеин, отколкото се нуждаем, нашето тяло е в състояние да превърне излишния протеин в мазнина и да го складира за моментите в които тя ще бъде необходима.

А кой е най-добрият източник на протеин за да изградим хубаво тяло с красиви кожа, коса и нокти?

Най-добрият начин да си набавите необходимият за добрия външен вид протеин е като включвате поне една порция чисто месо без мазнини, пилешко, риба, бобови храни и яйца на ден, както и два пъти на ден да включите към менюто си нискомаслен млечен продукт.

Но месото има дори и още повече предимства от това да ни набави протеини.

Месните продукти са също така един много добър източник на желязо. Тук има едно правило: Колкото по-червено е месото, толкова повече желязо то съдържа. Ако сте вегетарианци и сте се отказали напълно от консумацията на месо (което не е особено препоръчително), тогава трябва да увеличите приема на бобови храни (боб, леща, грах, и много други). За да улесните абсорбацията на желязо, консумирайте и повече храни, които съдържат витамин С.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар