Оптималното меню за добър външен вид

добър външен вид
За да изглеждате добре е най-важно да имате добър режим на двигателна активност, който да е съчетан с оптимално пълноценно хранене. По-долу можем да ви покажем един примерен хранителен режим, който покрива във възможно най-голяма степен нуждите от човешкото тяло и който ще ви осигури хубава кожа, здрава коса и лъскави, устойчиви на чупене нокти.

Закуска

Закуската е най-важното хранене за деня. Тя може да бъде много разнообразна, но е добре да съдържа овесени ядки или мюсли, защото като добър източник на въглехидрати, те ще ви заредят с много енергия, а това е един много добър старт на деня. Към овесените ядки или мюсли бихте могли да прибавите съответно натрошени бадеми, бразилски орехи, обикновени орехи, слънчогледови и тиквени семки, ленено семе, сушени плодове, трици и други. Всичко това може да се накисне от предната вечер в нискомаслено кисело мляко или прясно мляко.

Обяд

Обядът е още едно изключително важно хранене, при което можете да се отпуснете малко повече и да не се притеснявате толкова много за калориите, защото тепърва по-голямата част от деня е пред вас и това ще ви позволи да изгорите повече калории. Заложете на голяма порция сьомга или риба тон гарнирана с голяма салата от домати и краставици. Хапнете си и пълнозърнест хляб. За десерт може да добавите плод от киви.

Следобедна закуска

Когато в късния следобед изпитате порив на глад не е нужно да се тъпчете с бързи закуски, чипсове или сладкиши. Това е най-добрият момент да хапнете една шепа вкусни ядки (за предпочитане сурови).

Вечеря

Вечерята традиционно трябва да бъде малко по-лека и лесносмилаема. Предпочитани са по-ниско калорийните храни, защото в тази част от деня се предполага, че няма да има голям разход на енергия. Идеални са малко парче чисто месо или пиле с 2 чаши нарязани зеленчуци. Подходяща е също супа от боб, леща или грах, както и малка порция салата от моркови или например тиквички. За десерт може да хапнете вкусна плодова салата от киви, портокал, манго, диня и други по ваш избор. Това би вървяло чудесно с чаша червено вино или прясно изцеден сок от грозде.

Напитки

Напитките са нещо, на което също трябва да обърнете внимание. Така например, трябва да заложите основно на консумацията на вода, а ако искате разнообразие, просто пийте чай без ограничения. Забравете за безалкохолните напитки.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар