Красива кожа със слънчогледови семки

красива кожа
Знаехте ли, че слънчогледовите семки предлагат изключителни ползи за добрия външен вид и за здравето? Всъщност, малко храни могат да бъдат толкова полезни, колкото малките обикновени семки. Те са на пръв поглед невзрачни, но наистина много вкусни и плюс това са доста засищащи като за малка следобедна закуска. Напоследък все повече се обръща внимание на тяхната висока хранителна стойност, главно защото семките на слънчогледа са много богати на важни мастни киселини, витамини и минерали.

Слънчогледовите семки се развиват под формата на кръг в центъра на цвета на слънчогледа, който винаги е впечатлявал с това, че през деня сменя посоката си, стремейки се да бъде винаги обърнат към слънцето.

Пълни с хранителни вещества, слънчогледовите семки са просто чудесни за здравата кожа. Те са много богати на витамин Е, който има свойството да защитава кожата от оксидантните процеси, увреждането на клетките и стимулира създаването на здрави клетки и кожа. Ето и някои от най-големите ползи на слънчогледовите семки:

1. Забавят стареенето.

Слънчогледовите семки съдържат някои нутриенти, които допринасят за живия и здрав вид на кожата. Както вече споменахме, витамин Е е един от тях. Той пази кожата от вредното действие на свободните радикали, както и от евентуални вреди от страна на слънцето. Витамин Е в семките помага на кожата да заличава белезите причинени от наранявания и също така предпазва от поява на бръчки. Семките също съдържат бета каротин, който прави човешката кожа по-малко чувствителна към слънцето. Слънчогледовите семена съдържат много други антиоксиданти, което прави кожата цялостно по-устойчива към околната среда, забавяйки стареенето.

2. Чудесно средство за хидратиране.

Може би звучи изненадващо, но слънчогледовите семена са чудесен овлажнител за кожата. Те помагат на епидермиса да задържи повече влага и това от своя страна прави кожата по-сигурна бариера към външни вредни влияния. Излишно е да се споменава, че хидратираната кожа изглежда видимо по-млада.

3. Семките борят акнето и други кожни проблеми.

Мазнината, която се съдържа в слънчогледовите семена е добър източник на важни мастни киселини, които стимулират формирането на еластин и колаген, като по-този начин кожата става по-нежна и мека. Мастните киселини имат също така ясно изразени антибактериални качества, което защитава кожата ви от бактерии, а следователно и от поява на акне. Според проучване, слънчогледовите семки могат да предпазят кожата дори и на децата от кожни инфекции и болести. Счита се, че слънчогледовите семки оказват добро влияние при пациенти с дерматит и екзема.
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар