Красива коса със слънчогледови семки

красива коса
Слънчогледовите семки съдържат голямо количество ценни витамини и минерали, които са способни да ревитализират вашата коса, правейки я такава, каквато ви се иска да я видите. Само една малка шепа слънчогледови семки ще подари на косите ви важни за тях протеини, селен, витамин Е и витамини от групата В. Но как точно слънчогледовите семена благоприятстват здравето и добрия вид на косата?

1. Слънчогледовите семена стимулират растежа на косата.

Благодарение на доброто съдържание на цинк, слънчогледът стимулира растежа на косата. Въпреки това, прекомерната консумация на цинк може да доведе и до обратен ефект, а именно до загуба на коса. Съдържанието на витамин Е в семките стимулира растежа чрез подобряване циркулацията на кръв в скалпа. Както и цинка, витамин Е също трябва да се консумира с мярка, защото в прекомерни количества и той може да доведе до косопад.

2. Предотвратява косопад.

Слънчогледовите семена съдържат витамин В6, който е не само изключително важен за абсорбирането на цинка, но има и важни свойства при превенцията на косопад. Тези качества се дължат на възможността на витамин В6 да стимулира снабдяването на скалпа с кислород. Също така, слънчогледовите семена се свързват с производството на меланин, като този пигмент е отговорен за пигмента на вашата коса.

3. Слънчогледовите семена овлажняват косата.

Слънчогледовите семена съдържат мазнина, която е един много евтин и достъпен начин да хидратирате косата си. Вече не е нужно да купувате най-скъпите препарати. Достатъчно е просто да хапвате по-често по една шепа слънчогледови семена. Те съдържат омега 6 мастни киселини, които Действат превантивно против изтъняване на косата.

Хранителни стойности.

Слънчогледовите семена са мощен нутриент, богат на различни минерали като селен, магнезий, желязо, фосфор, калций и цинк, както и различни протеини, ценни мастни киселини и витамини Е и В. Това е една от храните с най-богат хранителен профил.

По тази причина специалисти в храненето съветват да откриете начин, по който да включите малко слънчогледови семена във вашия ежедневен хранителен режим. Освен че може да ядете семената в суровата им форма, вие бихте могли също да смесите малко слънчогледови семки със студена или топла напитка, както и да ги поръсите върху салати, сладкиши и други храни.

Не забравяйте - здравето от вътре се вижда от вън!
Сподели в Google Plus
    Google коментари
    Facebook коментари

0 comments:

Публикуване на коментар